2024. március 29., péntek

A Tisza-mentén is bizonyított az Oros adapter

A forgó sorválasztó előnyei is fontosak

Bakai Dávid adai termelő tapasztalatai az OROS CORNADO kukoricabetakarító adapterrel.

Bakai Dávid a Tisza mentén fekvő Ada közeli tanyáján három felnőtt fia segítségével mintegy 250 hold termékeny vajdasági szántóföldön gazdálkodik.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Tavaly vásárolta meg a 6 soros OROS CORNADO adaptert, és elmondta: már az első év tapasztalatai megmutatták, hogy ez az új gép olyan jó minőségű, hogy a jelek szerint az elkövetkező tíz évben csak a megfelelő kenésre kell odafigyelni.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Az adaptert a Kite Kft. forgalmazótól vásárolta, és a forgalmazó részéről már a leszállításkor pontosságot, következetességet, magas szintű szakmai hozzáértést, felkészültséget tapasztalt. Az első év eredményei pedig azt is mutatják, hogy minimális cső- és szemveszteség jellemzi a használatát, ahogyan azt ígérték is. Bakai elmondta, hogy a tapasztalatai szerint az eszköz minden szempontból felveszi a versenyt a legismertebb nyugati márkákkal, ugyanakkor az árfekvése sokkal kedvezőbb: harminc-negyven százalékkal olcsóbban lehet megvásárolni.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

A csonktaposót, a hidraulikus törőlécállítást, valamint a forgó sorválasztót különösen hasznosnak tartja rajta. A terepi tapasztalat azt mutatja, hogy a forgó sorválasztó nagyon sokat ér, és nemegyszer szinte a csodájára jártak, hogy miként lehet vele hatékonyan betakarítani azokat a parcellákat is, ahol ledőlt az állomány.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Nagyon jónak tartja azt is, hogy nincs sok láncos megoldás az adapteren. Így elkerülhető, illetve kizárható, hogy a láncok esetleg meghibásodjanak vagy megnyúljanak. Az OROS adapterét ezért mindenkinek csak ajánlani tudja. A szervizcsapat reakciójáról nem tudott nyilatkozni, eddig ugyanis nem volt semmilyen gond, nem kellett segítséget kérni. A betakarítás gyorsaságával is meg van elégedve, mivel az adapter 13-14 kilométeres óránkénti sebesség mellett is tökéletesen teljesített.

Bővebb információért forduljon viszonteladóinkhoz:

Nemzetközi út 162 A, Újvidék – Csenej, 063/29-11-56, 069/10-40-268

Topolyai út 2, Tresnyevác, 024/224-224

Szentendrei út 165, Újvidék, 063/561-014

Nyitókép: Ótos András felvétele