2024. április 19., péntek

Bővül a kerékpárút-hálózat

A városi önkormányzat folytatja a székváros egészének területén húzódó kerékpárutak hálózatának bővítését.

A Városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal már megkezdte az Újvidék–Begecs közötti kerékpárút harmadik szakaszának kiépítését, mégpedig a Simo Matavulj utcától a futaki Duna utcáig terjedő részen. Ez a szakasz 10.573 méter hosszú.

A 170 millió dinár értékű beruházást a városi önkormányzat és a tartományi nagyberuházási igazgatóság támogatja, a munkálatok befejezésének határidejét pedig 240 napban határozták meg. Az Újvidék–Begecs kerékpárút legnagyobb része a Duna mentén húzódó töltésen halad végig, kisebb része pedig a város lakott területein. Mostanáig 6275 méternyi szakaszt építettek ki, a begecsi Partmenti utcától a futaki Duna utcáig.

Az Újvidék–Begecs kerékpárút az Euro Velo 6 korridor részét képezi, amely egyike azon három kerékpárút-szakasznak, amelyek áthaladnak Szerbia területén. Az Euro Velo 6 kerékpárút az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig húzódik, Szerbián keresztül 665 kilométeres szakasz halad keresztül.

A meglévő kerékpárutak felújításával és újak kiépítésével az egészséges életmódot igyekeznek népszerűsíteni, ugyanakkor jelentősen hozzájárulnak a környezetvédelemhez is, az illetékes igazgatóság a jövőben is folytatni fogja a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését.