2024. április 25., csütörtök

Épül a futaki medence

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalban közölték, a futaki sportkomplexum építési munkálatai jó ütemben haladnak, eddig minden a terv szerint alakul.

Novemberig sikerült megépíteni a medence csarnokának a vázát, fémből, betonból és fából alakítottak ki. A sportkomplexumot Futakon a Desanka Maksimović Általános Iskola közelében építik, a tervek szerint 21 hónap áll a projekt kivitelezőinek rendelkezésére. Az újvidéki önkormányzat a futaki sportkomplexum megépítésére összesen 1,75 milliárd dinárt jelölt meg a városi költségvetésben. A versenypályázatot az év elején lezárták, ezen a tenderen a belgrádi Koto vállalat nyert, amely további hét vállalattal pályázott.

A medencén és az épületén kívül tervben van még két kültéri teniszpálya, röplabdapálya és kosárlabdapálya kialakítása, ezenkívül pedig játszóterek, fitneszpark és egy vendéglátóipari létesítmény is épül – olvasható a Dnevnik napilap honlapján. Az utóbbiakra az építkezési projekt második fázisában kerül sor.

– A futaki sportkomplexum megépítéséből is látszik, hogy az újvidéki önkormányzat mindig arra törekszik, hogy minél színvonalasabb feltételeket biztosítson azok számára, akik sportolni és kikapcsolódni szeretnének – emlékeztetnek a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalból.

A medence csarnokának földszinti részén alakítják ki az olimpiai medencét, amelynek mérete 50×25 méter lesz, 2,2 méter mélység mellett. Épül meg egy gyermekmedence is (10,1×25 méter, a mélysége 1,1 méter). Mellette öltözőket, a nézők számára a folyosókat építenek, amelyek a bejárattól vezetnek majd a nézőtérre. Az emeleti részen kapnak helyet az irodák, az öltözők, a fitneszterem és a kávézó. A csarnok nyugati részén, a medence mellett lépcsőzetes nézőtér lesz, az objektum körül és a sportpályák mellett pedig bekötőutakat és parkolókat alakítanak ki.