2024. április 16., kedd

Pénzjutalom rendőreinknek

Milan Đurić polgármester hétfőn a városházán fogadta a péterváradi rendőrállomás dolgozóit, azokat, akiket a rendőrök megjutalmazásáról szóló rendelet értelmében feladatköreik, valamint a polgárok és ingóságaik védelmében tett kimagasló szolgálataik elismeréseként pénzbeli jutalomban részesítettek. A 40 ezer dináros összeget tegnap Miroslav Todorović, Milan Malbaša és Uroš Klisura vehette át. A polgármester gratulált a sikerekhez, majd hangsúlyozta, hogy a városi önkormányzat a jövőben is támogatásában fogja részesíteni a rendőrségi hivatalt, mivel az, amit rendőreink Újvidék polgáraiért megtesznek, felbecsülhetetlen érték.

– Egy szinte félmilliós városban mindig történnek nemkívánatos dolgok, nagyon fontos hangsúlyozni, hogy rendőrségünk mindig felelősségteljesen és kiválóan dolgozik. Az utóbbi tíz évben nagy lépéseket tettünk a város biztonságossága fokozásának terén. Fontos, hogy bízzunk a rendőreinkben, azokban az emberekben, akik viselik ezt a tiszteletet parancsoló egyenruhát, és ezért városunk feladata, hogy a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítsa számukra. A kitüntetett rendőrök emelkedtek ki leginkább a Belgrád–Újvidék gyorsvasúthoz kötődő bűncselekmények felderítése során. Ezek a bűncselekmények veszélybe sodorták a vasúti forgalmat, megakadályozták folytonosságát, és többmilliós kárt okoztak azoknak a vállalatoknak, amelyek ezen vasútszakasz felújításáért és karbantartásáért voltak felelősek – mondta Đurić.

Hangsúlyozta, hogy jövőben is folytatni fogják a rendőrök jutalmazásának gyakorlatát, mivel azok mindenképpen megérdemlik ezt, hiszen munkájuk során kimagasló szakmai rátermettségükről és önfeláldozó magatartásukról tesznek tanúbizonyságot.