2024. április 20., szombat

Aszfaltozás a Telepen is

Mától forgalomkorlátozás a Petőfi Sándor utcában

Az útkarbantartók továbbra is teljes erőbevetéssel dolgoztak annak érdekében, hogy az autósoknak minél kevesebbet kelljen dugókban vesztegelniük, és hogy a közlekedés a város forgalmas útvonalain minél gördülékenyebbé váljon.

A Futaki út legnagyobb részét már újraaszfaltozták, a hétvégén megkezdték a munkálatok negyedik szakaszát, vagyis az Európa sugárúttól a Dusán cár utcáig húzódó rész rekonstruálását. A kétirányú forgalom tehát továbbra is a munkálatok mellett, a másik oldalon, két forgalmi sávban bonyolódik le, november 18-áig állítólag befejeződnek, ezt követően, a hétvégén felfestik az útjelzéseket.

Az útkarbantartási munkálatok után mától ismét autózható a Gagarin utca Jaša Tomić sugárút és az Ifjúsági Mozgalom utca közötti szakasza. A Kraljević Marko utcában a Jaša Tomić sugárút és a Berislav Berić utca közötti szakaszon is teljes forgalomkorlátozás van érvényben, az építkezési kerítéseket itt is úgy helyezték el, hogy a gyalogosforgalom is akadozik. Kerékpárral átjuthatunk ugyan a lezárt részen, de a megszokottnál jóval hosszabb idő alatt. Az újtelepi Radomir Raša Radujkov utcában tegnap kezdődött az aszfaltozás, a Heréskert felé vezető sávot zárták le. Mától a Petőfi Sándor utcában is munkálatok kezdődnek, először az Erdő és a Goran Kovačević utca közötti szakaszon lesz forgalomkorlátozás.

Nyitókép: A Futaki úton most a tartományi kórház előtti szakaszon folynak a munkálatok, az eddigieknél is komolyabb dugók alakulnak ki (Fotó: Ótos András felvétele)