2024. március 19., kedd

Hagyomány a divatban

Műhelymunka a kézműves területen alkotóknak

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Réka Darida Foundation közös képzési programot indít a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel és Hagyományok Háza vajdasági hálózatával együttműködve Hagyomány a divatban címmel, mely betekintést enged a divattervezés alapjaiba, a divatgrafikába és útmutatást nyújt a tervezés folyamatához.

Az esemény időpontja: november 24-e, 17 órai, és november 25-e, 14 órai kezdettel.

Az esemény helyszíne: Alkotóház, Zenta.

A csütörtöki programon bárki részt vehet, a pénteki műhelymunka már betelt!

A program célja: a kézműves területeken alkotó emberek segítése gondolataik kifejezésében, pályázatokra beadott terveik megrajzolásában és a céltudatos szakmai tervezésben. A hagyomány modern ruhatárba való átemelése, ennek a folyamatnak az oktatása, rajzi formába öntése.

A képzés oktatója: Molnár-Madarász Melinda, a Meyke márkanév megalapítója.

„Immár 20 éve dolgozom divattervezőként, és 16 éve középiskolai művésztanárként. Szeretek tanítani, diákokkal lenni. Szeretem a divatot, a rajzot, a művészettörténetet, a népművészetet és viselettörténetet. Isten csodás, színes világot, képességeket, tehetséget adott nekünk, gyere, és fedezzük fel egy szeletét!

Gyere, és bevezetlek a népművészetből inspirálódó, modern ruhatervezésbe, a divatrajzok színes, izgalmas világába! Vetítünk, játszunk, rajzolunk, és közben megtanulunk egyszerű módszerekkel divatfigurát rajzolni, különböző eszközöket kipróbálni!

A sikeres lebonyolításhoz kérlek, hozz magaddal a foglalkozásra: jókedvet, 3db A4-es fehér papírt (ha van műszaki lapod azt is hozz, ha nincs, nem baj), 1db 2B és 3B ceruzát (tolltartódat), radírt, kidobásra szánt színes újságokat, ollót, stift ragasztót, vizes edényt, ecseteket.

Más eszközöket is ki fogunk próbálni (akvarell ceruza, ecsetfilc), ezekről mi gondoskodunk, de ha van otthon, akkor hozzad bátran!” – invitálja a kézműves területeken alkotókat.

Jelentkezési határidő: november 21.