2024. április 25., csütörtök

Novak hétfőn Cicipasszal kezd

Novak Đokovićot a vasárnap kezdődő évzáró mestertornán a Vörös csoportba a görög Sztefanosz Cicipasszal és a két orosszal, Danyiil Medvegyevvel és Andrej Rubljovval sorsolták. Ez a négyes hétfőn kezd. A délutáni műsorban a két orosz mérkőzik, Medvegyev 4:1-re vezeti a mérlegüket, este pedig Novak és Cicipasz kilenc nap elteltével és 9:2-es mérleggel újra találkoznak. Múlt szombaton a párizsi 1000-es teremtorna elődöntőjében a szerb győzött.

A Zöld csoportban Rafael Nadal, Casper Ruud, Felix Auger-Aliassime és Taylor Fritz kapott helyet, vasárnap Ruud–Auger-Aliassime (2:1) és Nadal–Fritz (2:1) a párosítás.

A címet Alexander Zverev nem védheti, Novak a csúcsbeállítást jelentő 6. serlegre hajt, Cicipasznak és Medvegyevnek 1-1 titulusa van, a többiek pedig még nem nyertek évzárót. Tét a ranglista első helye is, Alcaraz trónját Nadal és Cicipasz is ostromolhatja.
A B. J. King-kupa glasgow-i döntő tornáján az első két elődöntős Ausztrália és Nagy-Britannia lett, a múlt este még a Svájc–Kanada és az USA–Csehország meccs győztesei csatlakoztak.

Az U22-es mestertornán meglepetés, hogy lemaradt a fő esélyes olasz Lorenzo Musetti. Az elődöntőben Stricker–Lehečka és Nakashima–Draper a párosítás.

GLASGOW. – A B. J. King-kupa 3. napján: Ausztrália–Belgium 3:0, Kanada–Olaszország 3:0, Csehország–Lengyelország 2:1, Nagy-Britannia–Spanyolország 3:0.
TOKIÓ. – A B. J. King-kupa rájátszásában: Japán–Ukrajna 0:1.
MILÁNÓ. – Az U22-es mestertorna 3. fordulójában: Lehečka–Arnaldi 4:3, 4:1, 4:3, Nakasima–Passaro 4:3, 4:2, 4:1, Stricker–Ceng 4:2, 4:1, 4:2, Draper–Musetti 4:1, 4:0, 4:3.
POZSONY. – A challenger 2. fordulójában: Marozsán–Rodionov 6:3, 2:0 – feladás.
SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Rus–N. Stojanovic 7:5, 6:3.