2024. április 20., szombat

Osztrák küldöttség járt Újvidéken

Ausztria gazdasági küldöttsége, mgr. Christian Ebner Ausztria belgrádi nagykövetével az élen vendégségbe érkezett Újvidékre, a városházán fogadta őket Milan Đurić polgármester.

Đurić köszönetét fejezte ki amiatt, hogy érdeklődnek a tartományi székváros gazdasági potenciálja, valamint a beruházások iránt. Hangsúlyozta, az újvidéki önkormányzat számára prioritás a beruházások bevonzása és a megfelelő üzleti légkör megteremtése.

– A város gazdasági potenciáljának a fejlesztésén dolgozunk folyamatosan, egyre jobb életfeltételeket biztosítva ezzel a polgárok számára. A tartományi székvárosnak kiváló a potenciálja, fejlett az IT-szektorunk, gazdasági fejlődése felívelő tendenciát mutat, ezért kiváló helynek bizonyult sok sikeres külföldi befektető számára. Természetesen Újvidék fejlődése mellet az sem mellékes, hogy a beruházásoknak köszönhetően több pénz jut a városi költségvetésbe, és folyamatosan új munkahelyek nyílnak – emlékeztetett Đurić.

Az osztrák gazdasági küldöttség ismertette a hazájukban alkalmazott, jövőbeli gazdasági fejlődésre vonatkozó innovatív koncepcióit. Hangsúlyozták, az Osztrák Ipari Szövetség európai szinten a legmodernebb és legjobban működő munkáltató szövetség, és jelenleg a munkaerőhiány megoldásán és a munkások bevonzásán dolgoznak a legtöbbet.

A jelenlévők megbeszéléseket folytattak az eddigi osztrák beruházásokról Újvidéken, és a tartományi székváros gazdasági potenciáljáról. Hangsúlyozták, hogy az újvidéki önkormányzatnak és Ausztriának főként a termelés, az infrastrukturális fejlesztések és az ipari szolgáltatások terén kiváló az együttműködése, továbbá megegyeztek abban, hogy a szerbiai és az osztrák vállalatok kooperációját magasabb szintre kell emelni a jövőben.