2024. április 24., szerda

Aszfaltozás a Futaki úton

Az újvidéki útkarbantartók ünnepnapon is teljes erőbevetéssel dolgoztak annak érdekében, hogy mielőbb elvégezzék a fontosabb útszakaszok felújítási munkálatait. Jelenleg folyamatban van a Futaki út egy részén, a Slobodan Jovanović és az Európa sugárút közti szakaszon, a vízszintes közlekedési jelzések kialakítása, azaz az útfestés.

A jelzett szakaszt valószínűleg már az éjszaka folyamán megnyitották a forgalom előtt, így szombaton már autózhatunk erre. Ugyanakkor megkezdődött a Futaki út negyedik szakaszának felújítása, vagyis az Európa sugárúttól a Dusán cár utcáig húzódó rész. A kétirányú forgalom a másik oldalon, két forgalmi sávban bonyolódik le.

Az útkarbantartási munkálatok miatt az utat lezárták a forgalom előtt a Gagarin utca egy részén, mégpedig a Jaša Tomić sugárúttól az Ifjúsági Mozgalom utcáig. A kamenicai Dr. Goldman úton is forgalomkorlátozás van érvényben, a közlekedési lámpától a Dinko Šimunović utcáig. A munkálatoknak ebben a szakaszában szabaddá teszik az Intézethez vezető útvonalat a Dr. Goldman úton keresztül.

A Jovan Dučić sugárút mentén új útszegélyt helyeznek le, a vezetőket fokozott óvatosságra intik. A Kraljević Marko utcában (a Jaša Tomić sugárút és a Berislav Berić utca közti szakaszon), valamint a Partizán utca Pirosi út és Ipari utca közti szakaszán már huzamosabb ideje teljesen lezárták az utat a gépjárműforgalom előtt.