2024. március 19., kedd

Az idén is keresik a legszeretnivalóbb magyar kezdeményezéseket

Közeledik az év vége, ami egyet jelent azzal, hogy visszatér az ország legszeretnivalóbb, legötletesebb, legkreatívabb és legizgalmasabb kezdeményezéseit bemutató és díjazó Highlights of Hungary!

A Highlights of Hungary nem verseny, inkább egy seregszemle, nem titkolt célja, hogy az elismerés kultúráját népszerűsítse. Idén emelik a tétet, és meghívnak mindenkit, hogy együtt ünnepeljük ezeket a példaadó kezdeményezéseket, mutatkozzanak meg azok bármilyen apró formában. Ismersz egy szuper pedagógust, akinek hála a gyerekek rajzkészsége látványosan fejlődik? Egy kórházi nővért, aki bátorságot öntött beléd a vérvételnél? Mutasd meg őket a világnak akár képpel, akár videóval, töltsd fel őket a közösségi média csatornáidra, használd a @highlights.of.hungary említést és a #mindennapielismerés hashtageket.

Idén a jól ismert arcok mellett új nagykövetek is bemutatkoznak, és bár az élet különböző területein érték el sikereiket, közös felelősségük, hogy megtalálják azokat a hétköznapi hősöket, akik valódi példát tudnak állítani a fiatal generációnak, és akik miatt bárki büszkén vallhatja magát magyarnak. A nagykövetek listáját idén olyan profikkal erősítik, mint Borbás Marcsi, Lobenwein Norbert vagy Bonta Gáspár.

A nagykövetek egy ötvenes listát állítanak össze az általuk legkiválóbbnak tartott emberi kezdeményezésekről, ebből az ötvenből a közönség választhatja ki a kedvencét. Nincsenek kategóriák sem, tavaly például a Vérlovagok, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madáratlasza, a jubileumát ünneplő A Padlás című musical, Gyetván Csaba televíziós műsorkészítő és a Székelyföldi Legendárium is a jelöltek között volt.

Tavaly rekordmennyiségű, 98 ezer közönségszavazat érkezett a jelöltekre, melynek eredményeképpen az éjjel-nappal ugrásra kész Vérlovagok vihették haza a Highlights of Hungary közönségdíját, és az ezzel járó kétmillió forintot. Emellett a nagykövetek egymás között is szavaznak a listáról, a mindenki által legszerethetőbbnek és leginspirálóbbnak megszavazott kezdeményezés szintén kétmillió forintot kap, tavaly a nagyköveti díjat a Tulipán Gyermekotthon kapta.

Az idei nagykövetek:

Borbás Marcsi, Producer, főszerkesztő, műsorszerkesztő, Mádai Vivien, ELLE magazin főszerkesztő, Rókusfalvy Lili, televíziós szerkesztő-műsorvezető és Rókusfalvy Pál, Nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, bortermelő, kommunikációs szakember; országos borkulturális fesztiválok és konferenciák ötletgazdája és főszervezője, a Borászok Borásza alapítója, Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a TELEP és a TELEP Galéria, valamint a BUDAPEST BÄGEL alapítója, Nagy Viktor, Olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó, kapus poszton, Immunetec Proof Kft. alapítója, Lobenwein Norbert, kulturális szervező, a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a STRAND Fesztivál, a ZamJam, a MOL Nagyon Balaton, a Best of Balaton egyik alapító-főszervezője, korábban a Sziget egyik tulajdonosa, az Akvárium Klub egyik vezetője, a korábban Highlights of Hungary díjra jelölt RoadMovie sorozat és a Lobenwein Galéria alapítója, Pál István „Szalonna", Kárpátalján született népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes Művészeti vezetője, Prima Primissima Közönségdíjas és Érdemes művész, Partos Bence, Mindset Pszichológia alapító-tulajdonos, Bonta Gáspár Designer, 360 design Budapest programigazgatója, Hype and Hyper lapigazgatója, a Highlights of Hungary csapata, Oláh Zsanett, Tomka Emese, Mihályi Réka.