2024. április 26., péntek

Elon Musk már a Twitter csődjével ijesztget

Két héttel a vállalat megvásárlása után már arról írt az új tulajdonos a dolgozóknak, hogy a bevételek növelése nélkül nem fogja túlélni a cég a gazdasági visszaesést.

Több nagy hírportál is arról adott hírt, hogy Elon Musk reális lehetőségként tárta a Twitter munkavállalói elé, hogy a cég csődbe mehet. A Bloomberg arról értesült, hogy az új vezérigazgató egy tegnap délutáni megbeszélésen közölte a cég alkalmazottaival, hogy „nem tudja kizárni” a csőd lehetőségét.

A Reuters úgy tudja, hogy Musk kör-e-mailben is közölte a munkavállalókkal, hogy amennyiben cége nem tudja növelni reklámbevételeit, illetve az előfizetésekből származó bevételeit, nem fogja túlélni a közelgő gazdasági visszaesést.

A világ leggazdagabbjainak egyike arra figyelmeztetett, hogy a vállalat a hirdetők elpártolása miatt jövőre milliárdokat veszíthet.

Musk, aki a Twitter mellett a SpaceX tulajdonosa és a Tesla Motors többségi részvénytulajdonosa is, a kör-e-mailben arról tájékoztatta a dolgozókat, hogy megszűnik a home office, aki ragaszkodik a munkájához, annak tessék befáradnia az irodába. Musk közismerten az otthoni munka ellenfele, azt üzente a Twitter alkalmazottainak, hogy legkevesebb heti 40 óra irodai munkát vár el tőlük.

Musk a cég átvétele után azonnal kirúgta a Twitter számos vezetőjét, majd egyszemélyes vezetővé nevezte ki magát a cég élére, ezután a dolgozók felétől is gyorsan megvált. Néhány oda-vissza kanyar után végül bevezette, hogy bárki vásárolhat magának olyan kis kék pipát a fiókjához, ami korábban a közszereplők, cégek, hírességek fiókjainál azt jelezte a felhasználóknak, hogy igazolt fiókról van szó, amelyet valóban az illető személy vagy cég üzemeltet.

Nem tudni, hogy pontosan milyen körülmények között vagy milyen lépések hatására, de az elmúlt napokban a hírek szerint újabb fontos vezetők, például Lea Kissner biztonsági igazgató is távozott a cégtől, csütörtökön pedig Yoel Roth, a cég a gyűlöletbeszéd, a dezinformáció és a kéretlen üzenetek visszaszorításáért felelős vezetője is már korábbi vezetőként hivatkozik magára saját Twitter-profilján, miután még két nappal ezelőtt is a trollok visszaszorításáért tett lépésekről posztolt.

Amint az AP közölte, egy hete Elon Musk azt a célt tűzte ki az általa átvett Twitter elé, hogy a jövőben a világ legpontosabb információforrásává kell válnia.