2024. április 23., kedd

Marozsáné a meglepetés

Marozsán Fábián magyar teniszező szép meglepetéssel rajtolt a pozsonyi challengeren. Legyőzte a német veterán Jan-Lennard Struffot, és a 2. fordulóban sem lesz esélytelen az osztrák színekben szereplő Jurij Rodionovval szemben. Nyert Fucsovics Márton is, és a német Hanfmann-nal folytatja, míg a szerbiai Hamad Međedović az 1. fordulóban búcsúzott.

Sarm es-Sejkben 25 ezres tornán 10 hónapos kényszerpihenőről tér vissza a ranglistán két éve még 81., jelenleg pedig a 600-ból is kiesett Nina Stojanović, aki legutóbb januárban az Australian Open selejtezőjében játszott, első ellenfele pedig egy ismeretlen indiai lány.

A Billie Jean King-kupa első napján a wimbledoni bajnok Elena Ribakina vezette Kazahsztán a sérült Emma Raducanu nélkül fellépő házigazda briteket verte meg.

GLASGOW. – A B. J. King-kupa 1. fordulójában: Ausztrália–Szlovákia 2:1, Kazahsztán–Nagy-Britannia 2:1.
MILÁNÓ. – A következő korosztály évzáró mestertornájának 1. fordulójában: Lehečka–Passaro 4:1, 4:3, 4:1, Musetti–Ceng 4:2, 4:2, 4:2, Nakashima–Arnaldi 2:4, 4:3, 4:3, 3:4, 4:2, Stricker–Draper 4:3, 4:3, 4:3.
POZSONY. – A challenger 1. fordulójában: Fucsovics–Pokorny 7:6, 6:0, Marozsán–Struff 7:6, 3:6, 6:2, Klein–Međedović 6:3, 6:2.
KIRJAT-MOTZKÍN. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Akugue–Stolmár 6:1, 6:4.

Zverev az év végén visszatér

Az év végén rajtoló United Kupán tér vissza Alexander Zverev olimpiai bajnok német teniszező. A 25 éves játékos legutóbb június 3-án játszott mérkőzést, amikor a Roland Garros elődöntőjében kifordult a bokája, és feladta a Rafael Nadal elleni meccset. Öt nappal később szalagszakadás miatt megoperálták, azóta sorra mondta le a versenyeket, köztük a november második felében sorra kerülő ATP-döntőt és a Davis-kupa-döntőt is. „Decemberre már lekötöttünk néhány bemutató meccset Szaúd-Arábiában és Dubajban, és ha minden rendben megy, akkor Sascha az ausztráliai United Kupán vív újra tétmérkőzést” – utalt bátyja és menedzsere, Mischa a december 29-én rajtoló, újonnan életre hívott vegyes csapatversenyre. A 2020-ban US Open-döntős teniszező – aki a másodikról a 12. helyre csúszott vissza a világranglistán – elsődleges célja az ausztrál nyílt bajnokság, amely január 16-án kezdődik Melbourne-ben.