2024. április 19., péntek

Garcia a váratlan bajnok

A múlt hónapban a 30. évébe lépett francia Caroline Garcia nyerte meg az idei női évzáró mestertornát. A 6. kiemeltként rajtolt váratlan bajnok a döntőben a fehérorosz Arina Szabalenkát győzte le, aki azért számított esélyesebbnek, mert a korábbi meccseken nyerni tudott a torna első három kiemeltje ellen.

A döntő egyáltalán nem hasonlított az átlagos női mérkőzésekre, hisz a több mint 100 perces kemény csatában egyetlen breaklabdát láthattunk. Garcia a második játszma első játékában azt ki is használta, és a rövidítésben megnyert első játszma után rutinosan őrizte meg a győzelemhez vezető előnyt. Garciának ez volt az idei 4., összesen 11. tornagyőzelme, és a ranglistán a legjobbját jelentő 4. pozíciót foglalja el.

Fort Worthban Caroline Garciának is stílusosan, cowboykalapban kellett pózolnia (Fotó: Beta/AP)

Fort Worthban Caroline Garciának is stílusosan, cowboykalapban kellett pózolnia (Fotó: Beta/AP)

A pozsonyi challengeren a Novi Pazar-i Hamad Međedović táblára jutott a szlovák veterán Filip Horanský feletti győzelmével. Hamad az 1. fordulóban a ranglistán 146., szintén szlovák Lukáš Klein ellen játszik. Ugyanott indul három magyar, Fucsovics Márton, Piros Zsombor és Marozsán Fábián is.

FORT WORTH. – A WTA évzáró mestertorna döntőjében: Garcia–Szabalenka 7:6, 6:4.
MONTEVIDEO. – A challenger 1. fordulójában: Etcheverry–Milojevic 6:3, 6:2.
POZSONY. – A challenger selejtezőjének döntőjében: Međedović–Horanský 6:7, 6:4, 6:4.

Nyitókép: Fort Worthban Caroline Garciának is stílusosan, cowboykalapban kellett pózolnia (Fotó: Beta/AP)