2023. február 9., csütörtök

Elérte Floridát a Nicole hurrikán

A Nicole hurrikán helyi idő szerint csütörtökön kora reggel elérte Florida keleti partvidékét, a Vero Beach-től délre fekvő partszakaszt – közölték a helyi hatóságok.

Az ítéletidő miatt több repteret és vidámparkot kellett leállítani és evakuálni. A hatóságok figyelmeztettek, hogy a szeptemberi Ian hurrikán által sújtott területeken további károkat okozhat az újabb természeti csapás.
A Nicole szerda este vált hurrikánná, amikor a Grand Bahama-szigetre csapott le. Egyes erősségű hurrikánként a szél sebessége óránként 120 kilométer volt csütörtökön kora reggel - közölte az amerikai Nemzeti Hurrikánközpont. A viharos erejű szél egészen 780 kilométerig terjed az orkán középpontjától. Magyar idő szerint délelőtt az amerikai hatóságok arról számoltak be, hogy a hurrikán Florida keleti része fölött trópusi viharrá enyhült.

A vihar a következő napokban Georgia és Dél-Karolina állam felé veheti az irányt, heves esőzések közepette. A városokban árvizek alakulhatnak ki, valamint a Saint Johns folyó újabb áradására lehet számítani Floridában a csütörtöki nap folyamán.
A hatóságok a part menti városokban több figyelmeztetést és riasztást adtak ki az esetleges károk miatt.