2024. április 19., péntek

Újvidéken kitűnő az üzleti környezet

A Helyi Gazdaságfejlesztési Nemzeti Tömörülés (NALED) szervezésében megtartották a kedvező üzleti környezettel rendelkező városok és községek ülését, Újvidék regionális elismerést kapott a városban kialakított kedvező üzleti környezetéért.

A Belgrádban megtartott rendezvényen többek között jelen volt Miloirad Radojević, az újvidéki városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott képviselője is, aki az újvidéki önkormányzat nevében átvette a megtisztelő elismerést.

Újvidék sikeresen megvalósította a délkelet-európai községek és városok jól működő, üzleti környezetének certifikációs programját (BFC, SEE), ez az elismerés pedig azt jelenti, hogy az önkormányzat a polgároknak és a gazdasági tényezőknek a legmagasabb nemzetközi sztenderdeket biztosítja.

Az elismerést a Délkelet-Európai Üzleti Környezetek Hálózata ítélte oda, amely több mint 20 partnerszervezetet tömörít Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, Észak-Macedóniából, Montenegróból és Szerbiából.

A rendezvényen ünnepélyesen Marina Dražić államigazgatási helyettes államtitkár átadta az elismeréseket az újvidéki önkormányzat, valamint Bor, Ruma és Pećinci községek képviselőinek.