2024. március 28., csütörtök

Épül a szennyvízcsatorna Piroson

A peremvárosi település 97 százalékát lefedi majd

Milan Đurić, Újvidék polgármestere kedden Pirosra látogatott, ahol megtekintette a csatornaépítési munkálatokat. Az új, 2,2 kilométeres szennyvízcsatorna-hálózat hamarosan 9 utcában 107 háztartás számára nyújt megfelelő szennyvízelvezetést.

– Az elmúlt tíz évben Piros 96 százalékát lefedtük a csatornahálózattal. A város erre a célra 700 millió dinárt különített el, összességében 24 kilométeres hálózat épült ki. A jelenlegi munkálatokkal még 107 háztartás csatlakozhat rá a szennyvízcsatorna-hálózatra, és ezáltal a falu 97 százalékát lefedjük csatornával. A helyi közösséggel együttműködve a következő időszakban megkezdjük a tervdokumentáció elkészítését annak érdekében, hogy Piroson teljes egészében kiépüljön a szennyvízcsatorna-rendszer. Ezzel párhuzamosan folytatjuk a befektetéseket Újvidék összes városrészében – közölte Đurić.

(Fotó: Dancsó Áron felvétele)

(Fotó: Dancsó Áron felvétele)

Emlékeztetett arra, hogy a stabil költségvetés eredményeképp sikerült elérniük azt, hogy a diákoknak és az egyetemistáknak a peremvárosi buszjegy ára 5 ezer dinár maradjon.

– Piroson a következő időszakban villanylámpát tervezünk állítani a Felszabadulás és a Partizán utca kereszteződésénél, a jövőben itt körforgalmat szeretnénk kialakítani. Ezenkívül folytatjuk a a bicikliút kiépítését az Újvidék–Piros–Irmovo–Kiszács–Csenej útszakaszon. Ennek a beruházásnak az értéke 215 millió. Jövőre megkezdődik a kápolna építése is a református temetőben, ezekre a munkálatokra 35 millió dinárt költünk a városi kasszából – fejtette ki az önkormányzati terveket a polgármester.

Az új szennyvízhálózat feltehetően jövő januárig elkészül.

Nyitókép: (Fotó: Dancsó Áron felvétele)