2024. április 19., péntek
NBA

Komolyan kell venni a Grizzlyket

Lassacskán már nem a nagyokat megviccelni képes meglepetéscsapatként, hanem stabilan az élmezőnyhöz tartozó gárdaként kell emlegetni a tengerentúli elitligában a Memphist, amely az új alapszakaszban eddig 7/3-as győzelmi mérleget hozott le, és az egyik legélvezhetőbb, leglátványosabb kosárlabdát játssza a bajnokságban. Ennek fő felelőse a 188 centis akrobata-irányító, Ja Morant, aki nemritkán a fizika törvényeit meghazudtolva repked a gyűrűk közelében… Morant a Washington elleni diadal alkalmával is főszerepet játszott, bár 23 pontját nem túl hatékonyan szedte össze (9/27 mezőnyből), viszont a végjátékban kulcsfontosságú pillanatokban nem hibázott. Rajta kívül Desmond Bane (28) volt a legfontosabb hazai játékos a győzelemben, a kiváló dobó lassan a liga egyik legjobb triplázójává fejlődik, a Wizardsnak is bevágott négyet.

Ha már meglepetésekről ejtettünk szót, egyértelműen ide kívánkozik a Utah eddigi menetelése. A Jazzt a szakértők idén a playoffról lemaradó alakulatok közé várták, ennek ellenére 8/3-mal áll, legutóbb a Paul George-féle Clipperst viccelte meg. Los Angeles másik csapata, a Lakers folytatja a szenvedését, vasárnap késő este a nyáron Donovan Mitchell-lel (33) felturbózott Cleveland nyert az Angyalok Városában, amely számára sovány vigasz, hogy LeBron James egyre közelebb kerül Kareem Abdul-Jabbar pontrekordjához az örökranglista élén. Torontóban a többnyire első ember Pascal Siakam combsérüléssel bajlódik, így a Raptors a 30 pontot szóró és 11 gólpasszt kiosztó Fred VanVleet vezetésével gyűrte le a Chicagót.

NBA, alapszakasz: LA Lakers–Cleveland 100:114, Memphis–Washington 103:97, Toronto–Chicago 113:104, LA Clippers–Utah 102:110. ABA-liga, a 6. fordulóban: Borac–Partizan 62:81, Cedevita Olimpija–FMP 85:90. Az élcsoport: Partizan 12, FMP 11, Igokea 10 pont stb.