2024. március 19., kedd

Új vezetőség áll a zombori Kaszinó élén

Tisztújító évi közgyűlést tartott hétfőn a Magyar Polgári Kaszinó vezetése.

Dr. Karcher Erzsébet elnöki beszámolójában mindenekelőtt emlékezett az elmúlt időszakban elhunyt, a Kaszinó működésében jelentős szerepet betöltő tagokra: Povázsán Lászlóra, Győrfi Klárára, Kasza Lajosra, Zsili Gizellára, Cirkl Rudolfra. A közgyűlés egy perc néma felállással adózott emlékük előtt.

Az elnökasszony egyebek mellett arról számolt be, hogy a Covid-helyzet jelentősen befolyásolta a Magyar Polgári Kaszinó tagjainak aktivitását is. Ennek ellenére, amit lehetőség volt online is véghezvinni, azt megtették, továbbá segítették a helyi időseket és rászorulókat abban a nehéz időszakban. A megvalósított programok között volt több vendégjáték, a Pető-módszerrel történő szűréseknek is otthont adtak, továbbá tartottak megemlékezéseket március 15-én meg az októberi kegyeleti napon, továbbá volt szavalóverseny, is, részt vettek az Ötösfogatban, emlékkiállítást, mikulásműsorokat, farsangi táncházat, szilveszteri valamint Bálint-napi mulatságot szerveztek. Megtartották a Kaszinó hagyományos halfőző versenyét, irodalmi esteket, képkiállításokat, ismeretterjesztő előadásokat, táborokat, Magyar Mozgókép Napot szerveztek, helyet adtak különböző városi rendezvényeknek és szakmai képzéseknek, tréningeknek. A Kaszinó udvarában került kihelyezésre a Kiss Lajos munkásságáról megemlékező tábla is. Az új épületszárnyban kialakítottak további két szobát, ahol húsz személy elszállásolására van lehetőség. Karcher Erzsébet a beszámoló végén megköszönte a tagok munkáját és bizalmát.

A 2021-es évre vonatkozó pénzügyi beszámolóval Hodovány Mihály pénztáros szolgált.

A szakcsoportok vezetői, oszlopos tagjai is összegezték az elmúlt időszakot:

Horváth Keceli Mária a Dalárda munkájáról számolt be, Rezicska Károly a műemlékvédő szakosztály tevékenységeiről, terveiről szólt.

Galac Ódri Beáta a Kaszinó ifjúsági csoportjának sokrétű aktivitását ismertette.

A tisztújításra is sor került, a titkos szavazás eredményeképpen a Magyar Polgári Kaszinó új vezetőségének tagjai: Juhász Raffael, Karcher Erzsébet, Cselenák Kornél, Szlákó József, Szabó Zsolt, Szladek László, Szabó István, Fridrich Zsuzsanna, Dunai Dénes, dr. Goretić Vámoser Györgyi, Jankovich Jenő, Kószó Imre. Mindemellett a szakcsoportvezetők automatikusan a vezetőségbe kerülnek. Ez a testület választja majd meg a Kaszinó elnökét. Az ellenőrző bizottság tagjai lettek: Sipőcz Ilona, Molnár Márta, Orsovai Viktor.