2024. április 20., szombat

Novak lehajrázta Karent

Az orosz Karen Hacsanov elleni győzelmével Novak Đoković negyeddöntős lett a párizsi 1000-es rangú tenisztornán. A volt világelső gyöngébb kezdés után hibátlan hajrával magabiztos, kétjátszmás győzelmet aratott, és az este az elődöntőért a fiatal olasz Lorenzo Musettivel játszott. Ha érvényesült a papírforma, Đoković ma a négy között vagy a görög Sztefanosz Cicipasszal, vagy pedig az amerikai Tommy Paullal játszik. Utóbbi sorra vette a spanyolokat, hisz Bautista és Nadal után Carrenót is búcsúztatta. A csütörtöki műsor folyamán a franciák jeles veteránjukat, Gilles Simont ünnepelték, aki két hónappal a 38. születésnapja előtt intett búcsút a tenisznek. Legjobbja a ranglista 6. helye volt, 14 ATP-tornát nyert, és 504:394-es győzelmi arányt valósított meg. Jo-Wilfried Tsonga után a második híres francia, aki az idén vonult vissza, és az életévek száma azt sugallja, hogy nemsokára Richard Gasquet, Gaël Monfils és Nicolas Mahut is követik.

Fort Worthban a női évzáró mestertorna A csoportjának 2. fordulójában a világelső Iga Świątek legyőzte a francia Caroline Garciát, a másik meccsen pedig az amerikai Coco Gauff kikapott az orosz Daria Kaszatkinától. Świątek már elődöntős, a másik továbbjutóról pedig Garcia és Kaszatkina egymás közötti meccse dönt.

PÁRIZS. – Az 1000-es ATP-torna nyolcaddöntőjében: Đoković–Hacsanov 6:4, 6:1, Auger-Aliassime–Simon 6:1, 6:3, Paul–Carreno 6:4, 6:4, Rune–Rubljov 6:4, 7:5, Cicipasz–Moutet 6:3, 7:6, Tiafoe–De Minaur 6:3, 7:6.
FORT WORTH. – A WTA évzáró mestertornájának 2. fordulójában: Świątek–Garcia 6:3, 6:2, Kaszatkina–Gauff 7:6, 6:3.