2024. április 26., péntek

Forgalomkorlátozás a vasútállomás környékén

Pár napja csatornázási és utcafelújítási munkálatok kezdődtek a Kraljević Marko utcában. Az I. Péter király és a Jaša Tomić sugárutak közötti utcaszakasz érintett, az esővízgyűjtő csővezetékrendszert építik újra.

Forgalomkorlátozás lépett életbe, az utca és a sugárút kereszteződésénél útszűkület (felső fotó) nehezíti meg a közlekedést. Az erre elhaladó buszok útvonala nem változott meg ugyan, de a menetrendre egész biztosan kihatással vannak a munkálatok. A Kraljević Marko utcában a következő hónapokban egy sávon bonyolítják le a kétirányú gépjármű-közlekedést, a munkálatok keretében az úttestet a pázsit kárára kibővítik, 475 méter hosszúságban 5 és fél méter széles lesz. Ez az utca különösen forgalmassá vált az elmúlt egy-két évben, amióta kiépült itt a hangzatos, Királyi Perk névre keresztelt lakónegyed, több száz, de az is lehet, hogy ezernél is több lakással. A munkálatok a terv szerint 210 napig fognak tartani, a fákra állítólag vigyázni fognak, nem vágnak ki semmit.

(Fotó: Szeli Balázs felvétele)

(Fotó: Szeli Balázs felvétele)

A környéken távhővezeték-építési munkálatok is folynak, a Branko Radičević utca Kiszácsi utca felőli bejáratát (alsó felvétel) teljesen lezárták, ellehetetlenítve az áthaladást a Temerini utcáig. Ezek a munkálatok a terv szerint 65 napig tartanak majd, a Jaša Tomić sugárút és a Kiszácsi utca kereszteződésének környékén tehát elkerülhetetlen a közlekedési dugók kialakulása.