2023. március 22., szerda

Helytörténeti vetélkedő Temerinben

Az Ifjúsági Otthonban a Temerini Múzeumbarátok Egyesületének szervezésében rendezték meg nemrégiben az általános iskola 5–8. osztályos diákjai számára már hagyományosnak mondható helytörténeti vetélkedőt.

Az 5. és 6. osztályosok négyfős, a 7. és 8. osztályosok pedig háromfős csoportokban készültek fel a megmérettetésre. A tanulók az idén Temerin első írásos feljegyzésének 690. évfordulója kapcsán a település és közvetlen környékének középkori történetéből mutathatták meg tudásukat. A megmérettetésen huszonhárom helybeli általános iskolás diák vett részt.

A helytörténeti vetélkedő résztvevői felkészítőjükkel, Zséli Kornélia történelem-tanárnővel (Fotó: Fúró Dénes felvétele)

A helytörténeti vetélkedő résztvevői felkészítőjükkel, Zséli Kornélia történelem-tanárnővel (Fotó: Fúró Dénes felvétele)

A kiváló felkészülésnek köszönhetően elmondható, hogy minden csapat sikeresen vette az akadályokat és ügyesen szerepelt a versenyen. A kialakult végeredmény szerint az idei helytörténeti verseny legjobbja a Rencsár Ágnes, Rencsár Béla és Mészáros Áron alkotta csapat lett. A második helyen a Bartok Viola, Varga Szitár Hanna és Góbor Kevin által alkotott csapat, míg a harmadik helyen a Surján Dávid, Nagy Melissa és Skriván Sára felállítású csapat végzett.

A helyezettek ajándékcsomagokat és elismerő okleveleket vehettek át, emellett hagyományos módon jutalomkiránduláson is részt vehetnek majd. A vetélkedőről senki sem távozott üres kézzel, hiszen a részvételért minden diák emléklapot vehetett át a szervezőktől.