2024. március 28., csütörtök
NEMZETI TANÁCSIVÁLASZTÁSOK 2022

Az oktatóknak, nevelőknek is jár a dicséret

Átadták az Év Pedagógusa kitüntetéseket Magyarkanizsán

A legodaadóbb nevelőket, oktatókat jutalmazták péntek estefelé, mint ahogy az minden évben szokás Magyarkanizsa községben, ahol a tizenhárom település tanintézményeinek dolgozóit tüntetik ki. A városháza dísztermében megtartott péntek esti ünnepségen színvonalas műsorral és felemelő beszédekkel adták meg a módját az óvónők, tanítók, tanárok dicséretének. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke és Bagány Ágnes, a községi tanács oktatással és ifjúsággal megbízott tagjai is jelen volt az eseményen. A zeneiskola tanárainak koncertjével és a díjazottak bemutatásával színesített rendezvényen Fejsztámer Róbert polgármester üdvözölte a jelenlevőket és megköszönte a pedagógusok munkáját, valamint az MNT támogatását. Külön köszöntötte a Magyar Összefogás jelenlevő magyarkanizsai jelöltjét, Varjú Potrebić Tatjanát. A Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesületének elnöke, Vajda Attila köszöntőjében kollégáit biztatta a tőlük megszokott, mindig kiváló munkavégzésre.

– Az optimista, de részben idealista óvónő, tanító, tanár mindig azt hiszi, hogy szebbé tudja tenni a világot, és meg tudja azt változtatni, ami majd ily módon jobbá válik. Nem könnyű a pedagógusi hivatás, de ha szívből tesszük ezt, akkor meg fogunk felelni mindenki elvárásainak. Ehhez a munkához csak gratulálni tudok kedves pedagógustársaim, és ide illik Zmaj Jovan Jovanović gondolata, a tudás átadásáról, ami szabad fordításban így hangozna: „Nem tudás a tudást tudni, tudás a tudást átadni." Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete az idén 21. éves. Az elmúlt két évtized bebizonyította, hogy az egyesületnek van létjogosultsága és betölti érdekvédelmi szerepét községünk pedagógusainak körében. Remélem, hogy kitartó munkával, ahol egymás tisztelete, elfogadása és szeretete kerül előtérbe, képesek leszünk felnevelni egy új nemzedéket. Egyesületünk elnöksége továbbra is ragaszkodik a hagyományokhoz, hogy a pedagógusnap kapcsán adja át községünk kiemelt megbecsülést és tiszteletet érdemlő pedagógusainak az okleveleket és jutalmakat. Díjazottjaink, akik munkájukat hivatásként élik meg, valószínűleg eddig is kötelezőnek érezték, hogy többet tegyenek munkájuk során, mint az (átlag) megszokott. Remélem a közeljövőben ezt a többlet munkát a társadalom fizetéseinken keresztül is értékeli majd. Szűkebb pátriánk is elfogadta egyesületünket, hiszen támogatóink között szerepel: a Magyar Nemzeti Tanács, a tartományi oktatási titkárság és nem utolsósorban Magyarkanizsa Önkormányzata – mondta többek között Vajda Attila, majd gratulált az idei díjazottaknak, akik a következők: a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézményben a 2021/2022-es tanévben az év pedagógusa: Bicskei Zöldi Rita óvónő. A magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskolában az év pedagógusa elismerést Berec Katinka hegedűtanárnő érdemelte ki.

A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tantestülete a 2021/2022-es tanévben Kókai Anasztázia, informatika és számítástechnika szakos tanárnőt választotta meg az év pedagógusának. A horgosi Kárász Karolina Általános Iskola kiemelkedő szakmai munkájáért az év pedagógusának választotta Gonclik Etelkát. Az Arany János Általános Iskolában az év pedagógusa elismerést Juhász Hallai Hajnalka érdemelte ki. A Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont idei díjazott pedagógusa Tóth Béla.
A díjátadást pedig mi más koronázhatta volna meg, mint a diákok fellépése, akik ezzel is megörvendeztették a pedagógusokat.