2024. április 18., csütörtök

Adni jó!

Új tornacipők a Kéz a Kézben védenceinek

Csütörtökön délelőtt a zentai Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetének védencei torna- és szobacipőket kaptak ajándékba a helyi Soft-tronic és BES Heat Pump Kft képviselőitől. A két cég testvérvállalatként működik és közös sikereik nyomán döntöttek úgy, hogy megajándékozzák a rászorulókat, és a választásuk a Kéz a Kézben szervezetre esett.
Bíró Magyari Tas, a BES Heat Pump Kft. tulajdonosa elmondta, hogy mindkét cég sikeres évet tudhat maga mögött, és ezt az örömüket úgy akarták megosztani másokkal is, hogy tesznek valami pluszt a közösségükért.
– A bevételünk egy bizonyos részét a rászoruló egyesületeknek ajánlottuk fel, illetve kulturális rendezvényeket is támogattunk. Ezek a csoportosulások azok, amelyek a társadalmunk mozgatórugói és szeretnénk az anyagi hasznunk egy részét megosztani azzal a közösséggel amelyben élünk – fogalmazott Bíró Magyari Tas.
Tóth Kornél, a Soft-tronic projektmenedzsere hozzátette, hogy mindenképp egy olyan egyesületet szerettek volna támogatni, amely rászoruló fiatalokkal foglalkozik.

Harmincegy pár lábbelit osztottak ki (Fotó: Gergely Árpád)

Harmincegy pár lábbelit osztottak ki (Fotó: Gergely Árpád)

– A két cég vezetősége egyet értett abban, hogy a Kéz a Kézben szervezetben olyan munka folyik, amely példaértékű, és amelyet támogatni, segíteni kell. A mai esemény nem egyedi, hiszen ez kezdete egy sorozatnak, amelyben majd hasonló szervezeteket fogunk támogatni a jövőben is – mondta Tóth Kornél.
Csontos Bata Márta, a Kéz a Kézben szervezet elnöke elmondta, hogy nagyon örülnek annak, hogy az ő civil szervezetükre esett a választás.
– Nagy örömmel fogadtuk az ajándékot, mivel a szervezetünk szerény önkormányzati támogatásból tartja fenn magát, illetve pályázati pénzekből. A sportcipőkre nagyon nagy szükségünk van, hiszen a gyerekek minden nap tornáznak, valamint havonta sportrendezvényt is szervezünk nekik, ahová kell a tornacipő. Most 31 lábbelit kaptunk, amelyek jó szolgálatot tesznek majd a reggeli tornákon – mondta Csontos Bata Márta.

A Kéz a Kézben védencei énekes műsorral kedveskedtek az adományozóknak, és ezzel fejezték ki hálájukat.