2024. március 28., csütörtök

Kárpát-medencei családi nap

Az eseményt megörökítő fotógalériát ITT tekintheti meg.

Tiszakálmánfalván a hétvégén tartották meg a Sulisztár énekes vetélkedőt. 44 versenyző lépett fel, a rendezvény az idén is nemzetközi jellegű volt, nemcsak Vajdaságból, hanem Magyarországról is érkeztek fellépők.

A budiszavai esemény minden évben megmozgatja a falu teljes magyarságát, az idén is telt ház előtt léptek fel a fiatalok. Milánovity Ottília, a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke büszke arra, hogy a helybeli iskolások az idén is derekasan kivették részüket a vetélkedőből, egyesek felléptek, mások csak besegítőként voltak ott, jelenléti aláírásokat gyűjtöttek, ajándékokat osztottak.

Minden évben szűknek bizonyul a tiszakálmánfalvi Kör nagyterme a  Sulisztár vendégei, nézői, fellépői számára (Fotó: Ótos András felvétele)

Minden évben szűknek bizonyul a tiszakálmánfalvi Kör nagyterme a Sulisztár vendégei, nézői, fellépői számára (Fotó: Ótos András felvétele)

– A szülők segédkeztek a konyhán, az idén is, hagyományosan szármát főztek. Nem maradt el a sós sütemény és a csokis torta sem, a gyerekek ezt szeretik legjobban. Sokat jelent a kapcsolattartás az anyaországgal, Erdélyből is voltak már fellépőink, de szeretnék a Felvidéket is megmozgatni. A Sulisztár valójában Kárpát-medencei családi nap. A gyerekek együtt készülnek szüleikkel, szurkolnak, az esemény a rajongókat is bevonzza. Nagyon szép, családi együttlétet nyújt, barátkozást, ismerkedést, és ami nagyon fontos: vidám hangulatot. A nagyszülők is eljönnek, fokozzák a tapsvihart, hiszen a legnagyobb taps is jutalmazva van, még a szomszédok is be vannak vonva – magyarázta Milánovity Ottília.

A Sulisztárnak stábja is van, ők elutaznak Magyarországra, ott végighallgatják a jelentkezőket, és csak a legjobbak jutnak el Tiszakálmánfalvára. Nálunk nincs előselejtező, a szervezésbe komoly munka van befektetve.