2024. április 24., szerda

Várja a sportolókat és a kocogókat

Adán a rekreációs központban felavatták az új atlétikapályát

A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság és Ada község önkormányzatának összefogásával négyszáz méter kerületű és négysávos tartan futópálya épült az adai rekreációs központban, a labdarúgópálya körül. Az atlétikapálya megfelel az IAAF (Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség) szabványainak. Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár és Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere hétfőn avatta fel az új futópályát tartományi és önkormányzati tisztségviselők, az adai helyi közösségek és az AFK Labdarúgóklub képviselőinek társaságában.

– Az atlétikai futópálya jelentős beruházás a sport és a helyiek számára. A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság felismerte Ada község igényeit, és együttes erővel kiépítettük az új atlétikapályát – mondta Dane Basta. – A tartományi titkárság 10 millió dinárral, Ada község önkormányzata 21,3 millió dinárral járul hozzá a létrehozásához. Szeretném megköszöni Bilicki Zoltán adai polgármesternek, hogy a helyi önkormányzat jelentős összeget fektet a sportba, az ifjúságba és a sportinfrastruktúrába. Jövőre Ada lesz a házigazdája munkássport-olimpiának. Biztos vagyok benne, hogy jól megoldják a feladatot, és kiváló házigazdái lesznek a rendezvénynek – mondta a tartományi titkár.

Bilicki Zoltán kiemelte, hogy az atlétikapálya az önkormányzat közös projektuma volt a tartományi kormánnyal, illetve a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkársággal, de megköszönte az együttműködést az adai I. és a II. helyi közösségnek is, amelyek szintén támogatták a megvalósítását.

– Ada község célja, hogy jó házigazdája legyen a jövő évben megrendezésre kerülő munkásport-olimpiának, amihez az is kell, hogy megfelelő sportinfrastruktúrával rendelkezzünk. Ezért is volt fontos, hogy ez az atlétikapálya kiépüljön. Ez a pálya ugyanakkor helyszínül szolgálhat a rekreációra vágyóknak, illetve az edzésekhez az atlétikával professzionális szinten foglalkozó személyeknek. Emellett reményeink szerint a sportinfrastruktúra fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy még erőteljesebben tudjuk fejleszti a helyi turizmust, hiszen most már az atlétikai klubok is ellátogathatnak hozzánk edzőtáborba – mondta a polgármester.