2024. április 20., szombat

Tovább erősíteni a magyarság kulturális autonómiáját

Adán lakossági fórumot tartott a Magyar Összefogás listája

A Magyar Nemzeti Tanács a vajdasági magyarság kulturális autonómiájának legfőbb szerve, és működése meghatározó a közösség fejlődése és megmaradása szempontjából, amelyet a Magyar Összefogás lista vezetésével az elmúlt években elért számos eredményével is igazol. A Magyar Összefogás számára ennek a munkának a folytatásához kérte a szavazók támogatását a november 13-ai nemzeti tanácsi választáson mgr. Hajnal Jenő, az MNT elnöke, Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője és három adai jelöltje, Lajkó Szilvia, Rigó Pál Zsófia és Lakatos Adrián, illetve Kovács Elvira VMSZ-alelnök és köztársasági parlamenti képviselő a vasárnap este Adán megtartott lakossági fórumon, ahol a házigazdák nevében Tóbiás József, a VMSZ Ada községi elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Mgr. Hajnal Jenő elmondta, hogy Fremond Árpád vezetésével egy olyan lista állt fel, amely új minőséget képvisel. Mindenkit arra kért, hogy szavazzanak a Magyar Összefogás listájára, hogy folytathassák az elkezdett munkát, támogassák őket az új kihívásoknál, mert nehéz időszak következik a világban. Bemutatkozott a Magyar Összefogás három jelöltje is, akik az MNT közösségerősítő szerepét emelték ki. Kovács Elvira dicsérte az MNT eddigi munkáját, valamint a kulturális autonómia politikai és jogi hátterének megteremtéséről beszélt. Végezetül Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője kérte a szavazók támogatását a magyar nemzeti tanácsi választáson, hogy folytathassák a megkezdett munkát, és tovább erősíthessék a vajdasági magyarság kulturális autonómiáját. A listavezető lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Tanács odafigyel az egész közösségre.

– Amióta csak létezik az MNT, egyformán figyel a tömb- és a szórványmagyarságra, és az egész közösség igényét próbálja kiszolgálni. A vajdasági magyarság kulturális autonómiája és az egész közösség építése az MNT-n keresztül történik. Nincs olyan terület, nincs olyan vajdasági magyar család, amely valamilyen formában ne kapcsolódna a Magyar Nemzeti Tanácshoz – nyilatkozta Fremond Árpád.