2024. április 25., csütörtök

Kizárhatják Mihajlovićot az SZHP-ből?!

Zorana Mihajlović volt bányászati és energiaügyi minisztert kizárással is büntetheti az Szerb Haladó Párt, elköszönő sajtótájékoztatóján ugyanis azt állította, hogy vannak olyanok, akik a pártot nyerészkedésre használják fel – közölte a Nova.rs portál.

Zorana Mihajlović másnap, miután az SZHP Elnökségének ülése után közzétették az új kormány összetételét és kiderült, hogy ő nem kap minisztériumot, sajtótájékoztatót tartott. Azon elmondta, eddig sem volt és ezután sem lesz báb. Azzal, hogy már nem lesz a kormányban, Aleksandar Vučićnak egy gonddal kevesebbje lesz, hiszen rendszerint csupán neki volt a kormányban másmilyen véleménye. Kitért arra is, hogy a párt nem akadályoz senkit sem abban, hogy az elveiért küzdjön, őt sem, aki a Nyugat és Szerbia EU-tagsága mellett érvelt. Arról, hogy kilép-e a pártból, csak annyit mondott, nem jött még el az idő erről dönteni, de egyelőre örül annak, hogy nem kell azoknak a párttársaknak az ábrázatát néznie, akik a pártot gazdagodásra és nyerészkedésre használják fel. Ugyanakkor a párttársaknak is könnyebb, hogy ne nézzék őt, akiről tudják, mit gondol róluk.

Mihajlović szavai felháborodást váltottak ki az SZHP berkeiben, így a Nova.rs információi szerint akár már a párt következő elnökségi ülésén napirendre tűzhetik kizárását. Igaz, egyes sajtóinformációk szerint Vučić nem támogat egy ilyen lépést. Csupán annyit mondott, zavarja, hogy tíz év párttagság után Mihajlovićnak néhány perc elég volt ahhoz, hogy befeketítse a párttársait.

Az ügy kapcsán a Nova.rs felkereste a volt minisztert is, aki nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit mondott, párttársai tegyék azt, amiről úgy gondolják, tenniük kell. Ő a sajtótájékoztatón elmondott mindent, amit akart.