2024. április 25., csütörtök
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Csinálja meg helyettem a rituálét

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 30 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

– Javulást szeretnék az életemben, de oldjuk ezt meg úgy, hogy ön tegyen meg mindent, nekem ne kelljen semmit se csinálnom. Semmi talizmánt ne kelljen viselnem, magammal hordanom, semmi imádságot vagy meditációt ne kelljen mondogatnom, semmilyen gyakorlatokat ne kelljen véghez vinnem, számokat olvasgatnom, írogatnom, semmi tükröt kiraknom, főleg ne rítusokat, szertartásokat végeznem. Tehát mindent tegyen meg helyettem. Hallottam már, hogy létezik ilyesmi is, vannak emberek, akik így dolgoznak. Rendben?
– Éljem talán ön helyett az életét is? Ne vicceljen! Igen, vannak dolgok, amelyeket én teszek meg, én programozom be a talizmánokat, én állítom össze a rúnákat, s keltem őket életre, de vannak dolgok, amelyeket önnek kell megtennie. Természetesen, nem mindegy az sem, hogy mit szeretne ön, hol áll most, mekkora és milyen jellegű a probléma. Van, amikor kell a kliensnek is rítust végeznie, mert az ön energiájára is szükség van. Igen, néha elvégezhetek bizonyos rítust a kliens helyett, amikor az egy nehezebb vagy titkos rítus, de nagyon ajánlatos hozzá valamilyen talizmán, kristály, tükör, angyalpecsét, yantrakép vagy bármi. Mindez attól függ, hogy mi is önnek a kívánsága. Nem mondom, bizonyos esetekben működik a dolog csak egy távolban elvégzett rítussal is, főleg akkor, ha ismerjük a klienset, ha hozzátartozónk, akinek segíteni próbálunk. Ám ha komolyabb dologról van szó, akkor föltétlenül kell hozzá valamilyen talizmán. A rítusokat pedig azért jobb, ha ön végzi, nem én, mert erősebb az ön vágya a kívánság beteljesedésére, mint nekem. Persze, hogy jót akarok önnek, de nem tudom annyira akarni, hogy az ön vágya teljesüljön, mint amilyen erősen azt ön akarja.
– Értem. De a problémám az, hogy én titokban szeretném ezt, a páromnak nem kell tudnia róla, mert ő nem hisz az ilyesmiben, ő pedig itthon van, amikor a postás jönne. No meg észrevenné a karperecet, a tükröt...
– Mindezt meg lehet oldani. Van kis tükör is, a kristály pedig pici, nem nyakláncra valót küldök, a yantraképek, pecsétek, rúnák könyvben állhatnak. A küldemény pedig jöhet a szomszédja, barátnője, rokona vagy munkahelye címére, de akár úgy is küldhetem, hogy ön bemegy érte a postára. A rítust pedig megcsinálom én ebben az esetben, ha viszont muszáj valamilyent önnek is megtennie, akkor olyat választok, amit megtehet úgy, hogy ne vegye senki észre. Tehát hadd halljam, miben szeretné a javulást!
– Munkahelyi problémám van, a kollégám undok, sérteget, gátol a munkában, gúnyolódik. Négyen dolgozunk együtt, a másik kettő nem avatkozik bele, a főnöknél nem merek panaszt tenni. Irodai munkát végzünk.
– Ó, hát itt a munkahelyen könnyű lesz használni a talizmánokat, ne aggódjon! Tehát kellenek a pontos adatok önről is és a kollégáról is, ha tudja. Hogyan és hova küldjem? S jelezzen majd vissza.

***
Két hónap múlva jelentkezett a hölgy, s beszámolt, hogy az undok kolléga egy másik vállalatba távozott, s kapott egy nagyon kedves kolléganőt, akivel már össze is barátkoztak.