2024. április 20., szombat

A versek bűvöletében

Zentán megtartották a Messzeringó gyerekkorom világa versmondó versenyt

A zentai Thurzó Lajos Általános Iskola szervezésében immár hetedszer tartották meg szombaton a Messzeringó gyerekkorom világa nevű versmondó versenyt. A megmérettetés online zajlott, vagyis a zsűri az elküdött videókat nézte meg és úgy hozott döntést. A gyerekeknek csak a neve volt feltüntetve, és azt lehetett még tudni róluk, hogy mely korosztályba tartoznak, az viszont, hogy ki melyik településről való, vagy hogy melyik iskolának a tanulója, az ismeretlen volt az értékelőbizottság előtt. Galusz Gabriella fő szervező elmondta, hogy ezúttal 250 diák produkcióját küldték el a szülők, tanítók, tanárok egész Vajdaságból és érkeztek benevezések Magyarországról és Erdélyből is.

– Nagyon örülünk ennek a szép számnak, csak azt sajnáljuk egy kicsit, hogy online tudtuk megszervezni. Fontos lenne a személyes találkozás, hogy lássuk a diákokat, hogy beszélgessünk a felkészítőkkel, viszont a helyzet olyan bizonytalan, hogy nem mertük bevállalni. Az online versenynek az az előnye, hogy nagyon messziről is csatlakozhatnak hozzánk. Azt tervezzük, hogy jövőre élő versenyt tartunk és mellette egy online verziót azoknak, akik messze laknak.

Eredmények:

1–2 osztály: különdíj Sóti Luca (Thurzó Lajos Általános Iskola, Zenta), Harmat Máté (Thurzó Lajos Általános Iskola, Zenta), Borosgyevi Szófia (Thurzó Lajos Általános Iskola, Zenta), 3. hely Berényi Eszter (Thurzó Lajos Általános Iskola, Zenta), 2. hely Horváth Virág (Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka), 1. hely Szabó Barnabás (Thurzó Lajos Általános Iskola, Zenta).

3–4 osztály: különdíj Szabó Bence (Nikola Đurković Általános Iskola, Feketics), Horváth Dorka (Samu Mihály Ált.Isk. Óbecse), 3. hely Vortity Anasztászia (Kókai Imre Általános Iskola,Temerin), Kólity Máté (Thurzó Lajos Általános Iskola, Zenta), 2. hely Presburger Janka (Nikola Tesla Általános Iskola, Topolya), 1. hely Horvát Zseni (Samu Mihály Ált.Isk. Óbecse).

5–6 osztály: különdíj Bajusz Lola (Thurzó Lajos Általános Iskola, Zenta), Vojcsena Patrícia (Petőfi brigád Á.I. Kúla), 3. hely Szalai Áron (Thurzó Lajos Általános Iskola), 2. hely Mészáros Bálint (Kókai Imre Általános Iskola, Temerin), 1. hely Szabó Vilmos (Csáki Lajos Általános Iskola, Topolya).

7–8 osztály: különdíj Szarka Hanna (Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta), 3. hely Füstös Emma (Thurzó Lajos Általános Iskola), 2. hely Szirbik Zalán (Sever Đurkić Általános Iskola, Óbecse), 1. hely Lovas Jázmin (Thurzó Lajos Általános Iskola) és Tóth Vilmos (Kókai Imre Általános Iskola, Temerin).

Sajátos nevelést igénylő diákok: 1–4 osztály: 3. hely Bénák Beáta (Thurzó Lajos Általános Iskola) 2. hely Kolompár Andzselina (Thurzó Lajos Általános Iskola), 1. hely Lőrinc Manuel (Jovan Jovanovic Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa).

5–8 osztály: 3. hely Vajda Attila (Jovan Jovanovic Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa), 2. hely Muhi Katalin (Jovan Jovanovic Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa), 1. hely Muhi Attila (Jovan Jovanovic Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa).

Még három különdíjat is kiosztottak azoknak, akik a legmesszebbről neveztek be. Ők Kazup Tilda és Kazup Tekla Sárospatakról, valamint Török Sándor Sebastián Biharmegyéből.