2024. április 25., csütörtök
FÉRFI BL

Döntetlen az óriások között

Az A csoport három kiemelkedő csapata közül a Veszprém és a Magdeburg találkozott egymással a férfi kézilabda BL-ben. A magyar együttes a klubvilágbajnokságot frissen megnyerő német bajnokot fogadta, akiken nem hagyott nyomot a múlt héten hat nap alatt lejátszott négy mérkőzés.

A végig kiegyenlített, ingadozó tempójú találkozón egyik csapat sem vezetett háromgólosnál nagyobb különbséggel, noha a második félidőben inkább már a németek futottak az eredmény után. A Veszprém az utolsó 44 másodpercre kettős emberhátrányba került, ekkor egyenlített a Magdeburg, a hazaiak pedig már nem tudták értékesíteni az utolsó támadást, így 35:35-tel mindkét csapat először jegyzett döntetlent a BL-szezonban, Momir Ilićéknek pedig ez az első elveszített pontjuk. Egyéni teljesítmények terén a vendégek sziporkáztak jobban, Nikola Portner tizenhetet védett, míg az izlandi támadópáros, Ómar Ingi Magnusson és Gisli Thorgeir Kristjansson együttvéve tizenöt gólt vágott.

Egyik csapat sem lehet elégedetlen az egy ponttal (Fotó: MTI)

Egyik csapat sem lehet elégedetlen az egy ponttal (Fotó: MTI)

Eredmények, 5. forduló, A csoport: Veszprém–Magdeburg 35:35, Porto–GOG 26:33. Az élcsoport: Veszprém 9, PSG 8, Magdeburg 7 pont. B csoport: Celje–Kielce 30:33, Nantes–Kiel 38:30. Az élcsoport: Barcelona 10, Nantes és Kielce 8 pont.