2024. március 29., péntek
FÉRFI BL

Szegeden megtört a jég

A B csoportban négy forduló után is pont nélkül álló két csapat, a Szeged és az Elverum csapott össze előbbi otthonában a férfi kézilabda BL alsóházi rangadójában, ahol a győzelem mindkét fél számára elengedhetetlen volt a továbbjutásért folyó harcban. Az utóbbi hónapokban komoly mélypontokat megélő, jóindulattal is csak félház előtt játszó Szeged viszont több kulcsjátékosának hiányában is megszakította a rossz sorozatot egy kényelmes, 30:23-as győzelemmel. A nagy gólkülönbség már korán kiépült a két fél között, amikor a magyar csapat jóval könnyebben tudta megjátszani a beállót, miközben a túloldalon a kapufák sorjáztak számolatlanul.

Mirko Alilović kénytelen volt egyedül ellátni a kapusteendőket, de tette ezt 14 védéssel, teljesítményét pedig a szemközti kapuban álló Emil Kheiri Imsgard is méltatta. A magyarországi sajtó pár hete tényként közölte, hogy a norvég a következő szezontól már a Szegedet fogja erősíteni, lapunknak beszélve viszont most azt mondta, itt valami súlyos félreértés történhetett. „Ez egy tévedés. Csak annyit nyilatkoztam, hogy a Szeged egy nagyszerű klub, és ha lehetőséget kapnék, akkor megfontolnám. De nem beszéltünk erről, nem láttam semmiféle ajánlatot, és továbbra is szerződésben állok az Elverummal egészen 2024-ig” – szögezte le Imsgard.

Az Elverum az idei szezonra egy adai sportolóval erősített: a szerb válogatott Borzas Uros a Toulouse-t hagyta el a norvég bajnok kedvéért, elmondása szerint pedig gyorsan beilleszkedett az új közegbe. „Franciaországban nem kaptam túl sok játéklehetőséget, az Elverum képében pedig egy nagyszerű csapat keresett fel, amely minden évben a BL-ben játszik, így nem tudtam nekik nemet mondani” – fogalmazott a 23 éves kézilabdázó, aki most ősszel debütált a legrangosabb klubtornán, Szegeden pedig három góllal segítette csapatát. „Jóval magasabb a szint. Érezzük az eredményeken, hogy a 80 százalékos teljesítmény itt már nem elég. Noha fontos lett volna a győzelem, de mi valójában nyomás nélkül játszunk. A szezonbeli fő célunk ugyanis az, hogy a norvég bajnokságot megnyerjük, és így jövőre is a BL-ben szerepelhessünk.”

Borzas Uros próbál lövőhelyzetbe kerülni Kent Robin Tønnesen szorításában (Fotó: MTI)

Borzas Uros próbál lövőhelyzetbe kerülni Kent Robin Tønnesen szorításában (Fotó: MTI)

Borzas Uros egyúttal már a januári világbajnokságra is készül: a szerb válogatott hamarosan megkezdi a felkészülést Belgrádban, a vb-n pedig Németország, Katar és Algéria csoportellenfeleként a továbbjutás lesz a kötelező elvárás.

Eredmények, 5. forduló, A csoport: Bukarest–PSG 29:36, Zagreb–Wisła Płock 26:26. B csoport: Szeged–Elverum 30:23, Aalborg–Barcelona 33:39.