2024. április 25., csütörtök

Új óvoda épül a Grbavicán

Az új ovi a Miša Dimitrijević és a Kolo Srpskih Sestara utca kereszteződésénél épül meg, az egykori rendőrállomás helyén.

Az újvidéki önkormányzat az új óvoda megépítésére 298,6 millió dinárt különített el a városi költségvetésben. A munkálatok megkezdésétől a kivitelezőknek egy évük lesz a létesítmény megépítésére. Az önkormányzat az A.R.J. Tehnology vállalatot bízta meg a projekt megvalósításával, ők a versenypályázaton az újvidéki Intek, és a Neo-Inženjering vállalattal vettek részt, rajtuk kívül még pályázott a valjevói BS-projekt, a vrdniki Eko-metal és a belgrádi Jelisavac klimatizacija kompani.

Az új óvodát a Grbavica városnegyedben építik meg, az egykori rendőrállomás helyén, a tervek szerint 140 gyermek járhat majd ebbe a gyermekintézménybe.

A szóban forgó parcella 2130 négyzetméteres, jelenleg három objektum áll rajta, ezeket a Piramid ing vállalat által elkészített projekt alapján ledöntik, majd a helyére kétszintű objektumot építenek. Az új óvoda összesen 1540 négyzetméteres lesz.

Hamarosan újabb óvoda épül, ezúttal a Grbavica városnegyedben, a Miša Dimitrijević utcában,  az egykori rendőrállomás helyén (Fotó: Halász Gyula felvétele)

Hamarosan újabb óvoda épül, ezúttal a Grbavica városnegyedben, a Miša Dimitrijević utcában, az egykori rendőrállomás helyén (Fotó: Halász Gyula felvétele)

A gyermekintézménybe 3 és 7 év közötti gyermekek járnak majd, minden helyiség rendelkezik majd mosdóval, illemhellyel és tussolóval. A földszintet és az első emeletet betonlépcsőzet köti majd össze, a fenti részen is szobákat alakítanak ki a gyermekek számára, és itt is minden helyiség rendelkezik majd illemhellyel, mosdóval és tussolóval, valamint kialakítanak egy konyharészt és egy tornatermet is – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

Az óvoda megépítésére eddig még nem írták alá a kivitelezésről szóló szerződést, de ez minden bizonnyal hamarosan megtörténik. Mivel szükség van bizonyos időre ahhoz, hogy a kivitelező felmérje a terepen a helyzetet, és felkészüljenek a munkálatokra, a jelenlegi állás szerint november végén legvalószínűbb megkezdődhet az új gyermekintézmény megépítése.