2024. április 25., csütörtök
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2022

Találkozások időszaka

Szerda este Temerinben lakossági fórumot tartottak, amelyen a Magyar Összefogás listajelöltjei is részt vettek.

 A összegyűlt lakosokat Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a tartományi képviselőház elnöke köszöntötte.

 – A kampány mindig a találkozások időszaka, ilyen szempontból teljesen irreleváns, hogy hány lista fut. Attól még, hogy minden bizonnyal csak egy lista fog szerepelni a nemzeti tanácsi választásokon, november 13-án, végig kell beszélni mindazt, ami fontos. Egyrészről el kell mondani mindent a választás tétjével kapcsolatban, el kell mondani, miért fontos a Magyar Nemzeti Tanács, rá kell mutatni arra, hogy hány olyan elem van a mindennapjainknak, ami nem úgy alakulna, ha nem lett volna, vagy nem lenne nemzeti tanács, illetve nem úgy látná el a feladatát, ahogy azt teszi. Másrészről pedig arról kell beszélni, hogy milyen feladatok várnak ránk. Arról kell meggyőzni az embereket, hogy képesek vagyunk ezekkel a feladatokkal megbirkózni, hogy meg van hozzá a rátermettségünk, az elkötelezettségünk, a felkészültségünk és az eszközrendszerünk is. Még akkor is, ha nagyon nehéz időket élünk és még nehezebbek lesznek azok a hetek, hónapok, amelyek előttünk állnak. Ez egy másfajta építkezésre való felkészülés. Az előttünk álló idő az összezárás időszaka lesz, egy olyan időszak, amikor a már felépítettből kell a maximumot kihúzni, a legtöbbet megvalósítani, annak érdekében, hogy bevárjuk azt a pillanatot, amikor majd tovább tudunk építkezni a szó klasszikus értelmében – magyarázta Pásztor István.

(Fotó: Kasza Jennifer felvétele)

(Fotó: Kasza Jennifer felvétele)

A fórumon Deli Andor európai parlamenti képviselő is megosztotta gondolatait az egybegyűltekkel

– Az MNT-választások legszebb oldala, hogy csakis rólunk szól. Magunk tudunk dönteni a saját sorsunkról, ezt a jogot pedig senki nem veheti el tőlünk. Ez nagyon fontos ebben a nehéz időszakban, mikor látjuk azt, hogy a szuverenitást, és minden egyéb önálló döntési jogot vissza próbálnak nyesni. Akár úgy is, hogy nem adják ide a nekünk járó pénzeket. Nagyon lényeges ez a választás elsősorban magunk miatt, a közösség miatt, de ugyanakkor fontos megmutatni az anyaország felé is, hogy itt vagyunk, erősen működünk és a jövőben gondolkodunk, valamint ugyanúgy fontos ezt megmutatni a többségi szerb nemzet irányába is. Fontos, hogy megmutassuk azt, hogy mit szeretnénk és minél tömegessebben elmenjünk a választásra – emelte ki.

Az összejövetel további részében bemutatkoztak a helyi listajelöltek, Gusztony András újságíró és dr. Bagi Ferenc, az újvidéki Mezőgazdasági Kar tanára, valamint a szabadkai származású Kabók Erika, lapunk szerkesztője is. A jelöltek elmondták, miért tartják fontosnak az MNT munkáját. Szó esett többek között a magyar nyelvű oktatásról, az Európai Kollégiumról, a magyar nyelvű médiumokról, valamint a művelődési egyesületekről.