2024. április 23., kedd

Mindent bele!

Segítsünk a zentai Jablonszki családnak!

A vajdasági emberek már sokszor megmutatták, hogy mire képesek, ha segíteni kell. Elég ha visszagondolunk Olivér történetére, aki SMA 1-es típusú betegségben szenved. A hatalmas összefogásnak köszönhetően megkaphatta az életmentő kezelést, ma pedig a gyógyulás felé halad lassú, de egyre biztosabb léptekkel.

Most újabb család fordult a jószívű közösség felé. A zentai Jablonszki család kisfia, Tamás egy ritka betegségben, Lissencephaliában szenved, amelyet a köznyelv csak „sima agyként” ismer. Ez a betegség az agyat érinti, azon belül is a mozgásért felelős sejtek sérülnek. Emiatt a kis Tomi nem tud egyedül ülni, sem kúszni és mászni.

– Jó sokáig fogalmunk sem volt erről a betegségről, csak azt láttuk, hogy a kisfiunk nem abban a tempóban halad, fejlődik, mint a hozzá hasonló gyermekek. Már többféle terápiára elvittük, a kórházakat is végig jártuk – írja Facebook-bejegyzésében Jablonszki Anikó, Tamás édesanyja.

A sok próbálkozás után végre eljutottak a budapesti Bethesda Gyermekkórházba, ahol kiderült a diagnózis. Elmondták azt is, hogy a betegséghez képest Tomi nagyon jó állapotban van, azonban még nagyon sok terápia vár rá ahhoz, hogy egyszer majd felállhasson.

Ezért fordult a család a nyilvánossághoz, hiszen önerőből már nem tudják fedezni a sokféle gyógyászati segédeszközt és a terápiákat. A Bethesda Gyermekkórház is várja vissza őket, hogy tovább folytathassák a kis Tomika kezelését.

A családnak többféle módon is lehet segíteni. Bekerültek a Budi Human Alapítvány rendszerébe, így amennyiben a 3030-as számra elküldik, hogy 1365, úgy 200 sinárral tudják támogatni a családot. Emellett bankszámlán is fogadják a felajánlásokat:

Dinár alapú számlaszám: 160-6000001468235-17

Deviza alapú számlaszám: 160-6000001468394-25

IBAN: RS35160600000146839425

SWIFT/BIC: DBDBRSBG