2024. április 24., szerda

Mézédessé tett délután

A bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesülete őszi rendezvénye

Gyermekkacajtól volt hangos a hétvégén a bácskossuthfalvi Echo Gyermek- és Ifjúsági Központ, hiszen 120 óvodás és általános iskolás, valamint a szüleik jelenlétében szervezte meg az Életfa Nagycsaládosok Egyesülete aktív tagsága a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közreműködésével a VI. Mézédes délután és őszi kavalkád elnevezésű rendezvényének gáláját.

A programhoz kapcsolódóan már hetekkel korábban meghirdetett kreatív képzőművészeti pályázatra 450 gyermek összesen 27 csoportmunkája futott be a település tanintézményeiből, valamint Pacsérról és Szabadkáról is érkeztek őszi termények felhasználásával készült méretes és ötletes alkotások. A munkákat Forró Krisztián, a 9+1 Nemzetközi Művésztelep vezetője és Szűcs Eleonóra tanítónő értékelték. A díjátadón Boldizsár Stefanov Frida köszöntötte a jelenlevőket, és gratulált a díjazottaknak, illetve köszönetet mondott a pedagógusoknak-szülőknek, akiknek a segítségével jelentkeztek a gyerekek a pályázatra. Hogy a mézes élmény teljes legyen, a résztvevők Sevarac Szabó Rita és Horák Bagi Renáta több fajta mézajándékát kóstolhatták meg.

Az Ady Endre Művelődési Központ keretében működő Médike mézeskalács-készítő szakkör tagságának közreműködésével, Csikós Katalin vezetésével a mézeskalács-díszítést is kipróbálhatták a gyerekek, akik azt követően jóízűen el is fogyasztották a finomságokat. A programban szerepelt még arcfestés is, a tapasztalatokban és élményekben gazdag délután díszvendége volt Micsik Béla népzenei előadó, hangszerkészítő, aki tartalmas és izgalmas népihangszer-bemutatóval kötötte le a jelen levő gyermekek és felnőttek figyelmét. A program megvalósulását támogatta még a Vajdasági Nagycsaládos-egyesületek Szövetsége, illetve Bácskossuthfalva helyi közössége.