2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Haaland Dortmundra is lecsap?

A BL-csoportkör végéhez közeledve egyre több kérdés tisztázódhat a továbbjutókat és a küzdelmet a második rangban folytató gárdákat illetően. A mai játéknap derbijét Dortmundban rendezik, ahol a G jelű kvartettben a Borussia a csoportelsőség reményében fogadja a Manchester Cityt, ehhez egyedül a győzelem számít elfogadható eredménynek. A sárga-feketéknek minimális izgulnivalójuk is lehet, hiszen matematikailag még befoghatja őket a Sevilla, bár ha az andalúzok be is húzzák a kötelezőt a Koppenhága ellen, még mindig valószínűtlen eredményekre lenne szükségük az előzéshez az utolsó játéknapon. A Westfalenstadion gyepén a legtöbb figyelem a félelmetes formában focizó Haalandra szegeződhet, aki az angliai meccset emlékezetes, látványos góllal döntötte el (2:1).

Az E csoportban a Milan nem engedheti meg magának a botlást Zágrábban, a Chelsea viszont továbbjuthat, ha győz Salzburgban. Az F-ben a Leipzig a már továbbjutott Királyi Gárdához látogat, a Sahtar pedig a Celtic vendégeként őrizné meg reményeit. A H csoportban a PSG és a Benfica nyolcaddöntős szereplése kész ténynek tűnik, a Juventus a portugálok legyőzésével az utolsó szalmaszálba szeretne belekapaszkodni – a Zebrák továbbjutásához a Sevilláéhoz hasonlatos valószínűtlen forgatókönyvre lenne szükség.

Gólzápor Lille-ben

A francia Ligue 1 bajnoksága nem feltétlenül a potyogó gólokról szól, vasárnap este viszont ilyen találkozót láthattak a 2021-es bajnok otthonába kilátogató szurkolók. A Monaco kétszer is egyenlített az első félidő során – Alexsandro góljára Henrique, Cabellóéra Disasi válaszolt percek alatt –, sőt a hercegségiek a hazai védelmi hibát kihasználó Ben Yedder találatával a vezetést is megszerezték (53.). A slusszpoén azonban csak ezután jött, hiszen a Lille tarsolyában is volt még egy fordulat: a duplázó Cabello egy monacói labdavesztés utáni kontrát fejezett be (62.), nem sokkal később pedig Bamba lövése a kapu bal oldalába vágódott (71.), eldöntve a három pont kérdését.

Angol bajnokság, a 13. fordulóban: Tottenham–Newcastle 1:2. Az élcsoport: Arsenal (–1) 28, Manchester City (–1) 26, Tottenham 23 pont stb. Francia bajnokság, a 12. fordulóban: Nice–Nantes 1:1, Lille–Monaco 4:3. Az élcsoport: PSG 32, Lens és Lorient 27 pont stb. Német bajnokság, a 11. fordulóban: Hertha–Schalke 2:1. Az élcsoport: Union 23, Bayern 22, Freiburg 21 pont stb. Olasz bajnokság, a 11. fordulóban: Atalanta–Lazio 0:2, Roma–Napoli 0:1. Az élcsoport: Napoli 29, Milan 26, Lazio és Atalanta 24 pont stb. Spanyol bajnokság, a 11. fordulóban: Girona–Osasuna 1:1, Villarreal–Almería 2:1, Barcelona–Athletic Bilbao 4:0. Az élcsoport: Real Madrid 31, Barcelona 28, Atlético Madrid 23 pont stb.