2024. március 28., csütörtök

Kártyaverseny és kirándulás

Mozgalmas az ősz Kishegyes Község Rokkantnyugdíjas-egyesületében

Tegnap délelőtt a kishegyesi tűzoltóotthonban egy új eseményt szervezett Kishegyes Község Rokkantnyugdíjas-egyesülete. Kártyaversenyt tartottak, amelyen több más szervezet tagjai is részt vettek. Ilyen jellegű történést először szerveztek – mondta el lapunknak Balaton Erzsébet, az egyesület elnöke.

Balaton Erzsébet (Lakatos János felvétele)

Balaton Erzsébet (Lakatos János felvétele)

– Tagságunkban az emberek nagyon szeretnek kártyázni és tevékenykedni, valamint más egyesületeknél is voltunk már hasonló eseményen. Ezért úgy gondoltam, hogy mi is megszervezzük a rokkantnyugdíjas-egyesületnél, első alkalommal. Az alapötlet az volt, hogy meghívjuk a Kishegyes község területén tevékenykedő egyesületeket, hogy ezáltal is jobban megismerjük egymást, és szorosabb legyen az együttműködés. Sajnos ez nem valósult meg abban a mértékben, ahogyan terveztük, mert sok egyesület tagjai délelőtt dolgoznak. Ilyen szempontból ez nem a legmegfelelőbb időpont, de csak ekkor volt szabad a terem. Az eseményen részt vett a topolyai nyugdíjas-egyesületet, a Nők Kishegyesi Fóruma, a nyugdíjas-egyesület és a mi egyesületünk csapata – mondta el az elnök, majd arról is szólt, hogy az ötfős csapatok bridzsben mérték össze a tudásukat. A szervezők szeretnék a kártyaversenyt hagyományossá tenni, és évente megszervezni. Tervezik egy nagyobb volumenű kártyaverseny megszervezését is, mivel igen népszerű játék az egyesületek körében. A közeli községekből szeretnék elhívni a rokkantnyugdíjas-egyesületeket, valamint a helyi egyesületek részvételére is számítanak.

A kártyaverseny mellett a rokkantnyugdíjas-egyesület tagjai kiránduláson vettek részt. Ennek kapcsán Balaton elmondta, hogy az már régóta tervben volt, de a járványhelyzet miatt eddig meghiúsult.

– Nagy álmunk volt ez a kirándulás, amelyen aktív tagjaink vettek részt. Nagy öröm volt számunkra, hogy két év után végre összejött, Kishegyes község önkormányzata és a Substratum vállalat támogatásának köszönhetően. Zomborban jártunk, ahol idegenvezető kalauzolt bennünket végig a látványosságok között, és sikerült egy ebédet is összehoznunk a résztvevők számára. Azt láttam az embereken, hogy nagyon örültek, sőt volt, aki meghatódott. Egyöntetűen elmondható, hogy minden résztvevőnek tetszett. Az ilyen jellegű események egyébként is nagyon fontosak ennek az emberkategóriának, mert ők nagyon keveset mozdulnak ki, és kevés időt töltenek közösségben – mondta el az elnök, majd arról is szólt, hogy ha lehetőség nyílik rá, akkor a jövőben is szeretnének hasonlókat szervezni.