2024. április 26., péntek
KREATÍV PERCEK

Gyermekszoba türkizben

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

Az alábbi gyermekszobát egy éppen újszülött fiú babának terveztem, de már arra az időszakra, amikor picit nagyobbacska lesz.

Szülei a szobát türkiz és fehér színkombinációban álmodták meg. Ezért a ruhák és a játékok tárolására alkalmas bútorok fehérek lettek, s színes betűdekorációt kaptak. A falakat türkiz színűre festették le, egyetlen fal kivételével, amelyet gyermekszerűen ábrázolt térképtapétával vonták be. A faszínű laminált padlóra rombuszmintás szőnyeg került.
Érdemes kitérni a gyermekágyra, mely egy egyszemélyes ágy ugyan, de kétszemélyessé bővíthető, ha esetleg kisbarátok érkeznének éjszakára. De más érdekessége is van a gyermekágynak, hiszen tetőszerű szerkezete lévén akár bunkerré is válhat, ha kis lakójának úgy tartja kedve. Takarók segítségével bújásra is alkalmas lehet, és lámpásokkal hangulatossá tehető. A gyermekágy mellett ugyanazon mintára helyeztük el az éjjeliszekrényt, lámpával.
Az ablak alatti sarokban egy babasarok található, plüssmacikkal és egy nagy láda a többi játék tárolására. A szoba közepére került egy kis asztal, apró székekkel, ahol már rajzolgatni, építgetni is lehet.

Reméljük a szoba lakójának is tetszeni fog, és jól fogja ott érezni magát.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.