2024. április 25., csütörtök
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Álomkártya

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 30 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

– Pár évvel ezelőtt olvastam az álomkártyákról, most szeretném őket megcsinálni, és használni is. Kérem, magyarázza el, hogyan csináljam, s mit ajánl még mellé? S valójában érdemes-e foglalkozni az álmokkal?

– Az álmok érzelmeinket, törekvéseinket, legmélyebb gondolatainkat és félelmeinket tükrözik. Néha furcsán torzított formában mutatkoznak, ezért kell megfejteni őket. Ezen üzenetek megértése és a tudatalattival való szoros kapcsolat nélkülözhetetlen lelki egészségünk megőrzéséhez. Félelmeinket napi rendszerességgel kell fölismerni és kezelni, és fontos azonosítanunk a bennünk gyűlő haragot vagy rosszindulatot. Hozzuk napvilágra őket, vizsgáljuk meg és semlegesítsük őket.

Először is az lesz a feladatunk, hogy megcsináljuk az álomkártyákat, méghozzá 40-et. Legjobb, ha saját kezűleg készítjük el őket.

Kivágunk 40 kartondarabot, melyeknek az egyik oldalukon színes kép lesz, a másikon írás. A képet akár saját kezűleg rajzoljuk és színezzük ki, akár valahonnan, esetleg újságokból vágjuk ki. A másik oldalán lévő írás pedig azt tartalmazza, hogy mit is jelképez, vagyis mit jelent az álomkép, mire utal, ha jó dolgot álmodtunk e képpel, s mire utal, ha rossz dolgot álmodtunk vele. A megerősített szavakat írjuk át az álomkártyára, ezenkívül a gyógyító üzenetet is és az ellensúlyozó, vagyis gyógyító, ellensúlyként használt álomkártya nevét is.

Ez a 40 álomkép a leggyakoribb álomszimbólumokat mutatja be. Ezekkel fogunk dolgozni. Kétféle lehet ez a munka, attól függően, hogy jó vagy rossz álmunk volt-e, vagyis hogyan éltük meg.

Ha volt egy álmunk valamiről, s pozitív jellegű volt az álom, akkor ajánlatos magunkkal vinni egész nap ezt az álomkártyát, együtt az álomkristállyal, amit szintén el fogok küldeni. A kristályt és álomkártyát kézbe kell venni, elmélázni rajta, közelünkben tartani. Ilyenkor ezt az ő pozitív jelentését még jobban ránk tudja ruházni, segít abban, hogy életünkbe könnyebben behozzuk az őt ábrázoló energiákat.

Ha viszont volt egy álmunk, s negatív jellegű volt, rossz dolog történt, rossz érzelmek voltak benne, akkor elővesszük ezt az álomkártyát is, amely az álmunkat jelképezi, de azonnal elővesszük a párját, vagyis az egyensúlyozó kártyát is. Mindkettőn jól áttanulmányozzuk, amit ír, elgondolkodunk az álmon, a jelentésén, azon, hogy hogyan hozzuk ezt összeköttetésbe saját életünkkel, s mi az, amit megtehetnénk a probléma megoldásának érdekében. Ebben az is segíteni fog, hogy mindkét kártyát éjszakára a párnánk alá tesszük az álomkristállyal. Olvassuk el ezután ismét a kártyákon a gyógyító üzeneteket, ez segít megérteni és föloldani a problémánkat, akár újkeletű, akár mélyen gyökerező.

– Tehát ily módon tudunk fejlődni, sikereket elérni és csökkenteni a problémáinkat. Tehát ön ad leírást a 40 leggyakoribb álomképről, mindre megadja a szöveget, hogy mit jelent, s mi az egyensúlyozó kártyája, ha rosszat álmodtam vele, s elküldi az álomkristályt is. Leginkább utazásról álmodom, lekésem a buszt, nagy poggyászokat cipelek...

– Igen, meglesz rá a megoldás. A poggyászok nyomasztó gondok, terhek. Talán túl sokat cipel belőlük? Testi-lelki nagytakarítást kell csinálni, túl sok terhet cipel. Egyensúlyozó kártyája a madár. Lekésett járművek az ön érzéseit tükrözik, hogy elkésett valahonnan, esetleg nem tud idejében teljesíteni egy határidőt, vagy elmulaszt egy esélyt. Gondolkodjon el, miről késett le az életben? Az okozza az akadályt, ami vagy aki gátolta abban, hogy ne érje el a járművet. Esetleg az ön hibája volt? A sok poggyász volt az oka?

Egyensúlyozó kártya: országút. Így működik ez. Tehát elgondolkodik az üzeneten, őszintén felel rájuk, meg kell értenie, mi készteti arra a viselkedésre álmában is, és mi készteti a valóságban. Leginkább ugyanaz. Tehát ezeken a dolgokon gondolkodjon, s az álmodott kártyát és az ellensúlyozót hordja magával, a kristállyal, mindaddig, amíg másik álom nem lesz, tehát egy, esetleg néhány napig. S egy fontos dolog: ne várja azt, hogy az álmai dicsérni fogják önt, hogy micsoda nagyszerű ember ön, még akkor sem, ha ön tényleg nagyszerű. Mindenkinek vannak kisebb-nagyobb hibái, esetleg irányítást adnak az álmok az eljövendő időszakra. Rámutatnak, sokszor durván, sokszor rejtve arra, amit ön nem tud, vagy nem akar meglátni, amit ön el akar takarni saját maga és mások elől is. Mindenkinek fejlődnie kell, s az álmok erre serkentenek, ebben segítenek nekünk.