2024. április 19., péntek
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Érzelmi felszabadulás

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 30 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

– Kedves tanácsadó, évekkel ezelőtt hallottam egy technikáról, amely segítségével le lehet küzdeni a rossz szokásokat és a rossz érzelmeket, tulajdonságokat. Azt hiszem, érzelmi fölszabadulásnak hívják. Ön biztosan tud erről, kérem, segítsen, hogy a lámpalázamat leküzdjem. Eddig hanyagoltam ezt, mert nem jártam olyan helyekre, ahol ki kellett tűnnöm, a munkahelyen is meghúztam magamat. Ám most egy olyan feladat hárult rám, hogy egy hónap múlva le kell tennem egy vizsgát, ettől függ a további munkám sorsa, emellett sok ember előtt kell beszédet tartanom a vizsga után, ugyanis nekem kell előadnom a munkával kapcsolatos feladatokat, és elmagyaráznom a munka folyamatát az új munkatársaknak.

– Vannak esetleg rossz emlékei ilyesmivel kapcsolatban, lámpaláz vizsgákon, vagy emberek előtti beszéd?

– Hogyne, még iskolás koromban felsültem a színpadon, azután pedig, amikor egy tömeg előtt olvastam föl egy versemet, arra gondoltam, hogy most síri csönd van, mindenki csak engem hallgat, mi lenne, ha most bemondanék valami hülyeséget, esetleg elmenne a hangom, vagy összetéveszteném a sorokat... S mit ad Isten, abban a pillanatban elcsuklott a hangom, a lábaim reszketni kezdtek, a szívem úgy kalimpált, hogy majd kiugrott a helyéből. Nagy kínok között elváltozott, remegő hangon tudtam végigolvasni a szöveget, s ekkor megfogadtam, hogy soha többé ki nem állok közönség elé.

– De most mégis muszáj lesz, ugye?

– Igen, a munkám függ tőle. Gondoltam, hogy kérek öntől talizmánt, vagy megnézetem a horoszkópomat, hogy mi lesz velem, de emlékszem erre a fogalomra, hogy érzelmi felszabadulás, s nekem pont erre lenne szükségem.

– Ebben az esetben a horoszkóp nem tud segítséget nyújtani. Most nem azt kell megállapítani, hogy milyen lesz az ön életútja, mik a sorsfeladatai, mikor miben lesz szerencséje, mikor mire kell odafigyelni, s az sem hoz megoldást, ha megmondom, mely bolygóállások miatt hajlamos ön a lámpalázra, miért szégyenlős, visszahúzódott, és miért nincs önbizalma. Itt most konkrét dolgokat kell tenni. A talizmán részben segít, mindenesetre egy kristályt fogok önnek beprogramozni, valószínűleg tigrisszemet. Rúnajellel ellátott tárgyat is kap, s külön rúnajelet egy papíron, amelyet a cipőjében hord majd, amikor ezek az események játszódnak. Ezek mellett pedig naponta elolvassa, és beleéli magát az érzelmi felszabadulás szövegébe, amelyet speciálisan az ön számára fogok megfogalmazni. Mindezt ahogyan olvassa, úgy kopogtatja ujjaival a saját testén a reflexpontokat az arcán és a kezén. A pontok pontos elhelyezését ismertetem majd önnel, s azt is, melyik pontnál mit fog mondani. Az első körben elismeri, hogy létezik ez a rossz érzelem, tulajdonság az ön életében, s azt is felsoroljuk, hogy milyen érzelmek kísérik ezeket. A második körben már csökkentjük ezeknek az érzelmeknek a gyakoriságát és intenzitását, míg a harmadik körben kimondjuk, hogy most elhatározzuk, hogy eltüntetjük ezeket az érzéseket, s pontosan megfogalmazzuk, hogy ön ezentúl milyen lesz hasonló helyzetekben, tehát magabiztos, nyugodt, koncentrált, kiegyensúlyozott stb.

– Jó is lenne...

– Lesz, nem lenne. Igenis lesz, ám egy hónapig megcsinálja ön napi szinten e gyakorlatokat, sőt az még jobb, ha többször is elvégzi. Csak fogalmazzunk meg 10–15 fogalmat, hogy mit is érez ön ekkor. Esetleg mit gondol, vagy milyen fizikai tünetek vannak ilyenkor. Például félelem, szégyen, reszketés, hangelváltozás, kiszáradt száj, izzadás, koncentrációhiány, zavartság... Van még valami?

– Elveszettség, kétségbeesés, az elmém leblokkolása, szívkalimpálás, szédülés, több nem jut eszembe. Kérem akkor küldje a kristályt, a papírra írt rúnát a cipőmbe, a tárgyat a rúnajellel és ezt a személyre szabott érzelmi felszabadulás gyakorlatát. Pont egy hónap múlva lesz a vizsga, utána jönnek a tanítványok, jaj nekem...

– Tessék visszajelezni két hónap múlva.

***

Két hónap múlva csörgött is a telefon.

– Csoda történt, nemcsak hogy leraktam a vizsgát, de még élveztem is, hogy másokat mennyire elbűvölök tudásommal, semmilyen szívkalimpálás meg leblokkolás, csak úgy ömlött belőlem a szóáradat. A tanítványaim pedig megdicsértek, hogy ilyen jól még senki nem magyarázott el nekik semmit. Ajánlani fogom önt másoknak is, hiszen sok dolog leküzdésére alkalmas ez a technika, no meg biztos hozzájárult a talizmán is. Csoda, egyszóval csoda!