2024. április 19., péntek
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Horoszkóp és kristályok viszonya

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 30 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
– Kedves tanácsadó, milyen féldrágakövet, vagyis kristályt ajánl nekem? Kos vagyok a horoszkópban.
– Én más összefüggésben ítélem meg, kinek milyen kristályra van szüksége. Nem mindegy, hogy milyen állapotban van az ön uralkodó bolygója, a Mars. Minden kihat erre, ami a Kos jegyében és a horoszkóp első házában van, úgyszintén ami a Skorpió és a horoszkóp nyolcadik házában van. S ez nemcsak a Kos szülötteire hat ki, hanem mindenkire, méghozzá úgy, hogy összeköttetésben van az első csakránkkal. Mindegyik bolygó valamilyen energiaközpontot, csakrát képvisel. Ha a horoszkópban meglátjuk valamelyik bolygó, horoszkópház vagy jegy károsodását, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a hozzá tartozó csakrával baj van. Ez a baj sokkal nagyobb olyankor, amikor ezt bizonyos időközökben valamilyen fényszög aktiválja.
– Nahát, ilyet még nem is hallottam, hogy a bolygónak köze van a csakrákhoz, ezáltal tehát bizonyos kristályok javíthatnak a rossz bolygóállásokon...
– Bizony így van, sok minden összefügg egymással. Ismertebb a csakrák és a kristályok összefüggése, de mindez akkor fejti ki a legnagyobb hatását, ha figyelembe vesszük a horoszkópot is. Az elektromágneses spektrum frekvenciáin keresztül tükröződik a kristályok és az emberek közötti kapcsolat. Ezeket a frekvenciákat a kristályok a színeikkel, az emberek pedig energiaközpontjaikkal vagy csakráikkal bocsátják ki. Így a kristályok a rezonancián keresztül, azaz a rezgéstisztításon és az energiaközpontjaink munkájának kiegyensúlyozásán keresztül segítik elő. Hatásukra az életenergia harmonikusan áramlik testünkbe, megteremtve az egészség és az energia harmóniájának előfeltételét, mind fizikailag, mind szellemileg, érzelmileg és lelkileg.
– Melyik csakra, melyik bolygóval van összeköttetésben?
– Hét főcsakránk van, szintén hét tradicionális bolygónk. Az első csakra a Marssal van összefüggésben. Jelentése az elsődleges impulzus, ami a fő ösztönző e központ területén, amely alapvető ösztöneink központját képezi. A Muladara egy szanszkrit kifejezés, amely a gyökeret jelöli, amely lehetővé teszi számunkra, hogy tisztábban lássuk ennek a csakrának a szerepét az otthonunkkal – a Föld bolygóval, de a családi otthonunkkal, azaz őseinkkel, családunkkal, országunkkal, eredetünkkel, „gyökereinkkel" is. Így ennek a csakrának az elsődleges célja az élelem, a védelem, a menedék, az anyagi erőforrások, a nemi impulzusok, a faj meghosszabbítása és a biológiai élet megőrzése érdekében. Az első csakra kiegyensúlyozatlansága, amelyet a horoszkóp is sugall, fizikai és anyagi szinten nyilvánulhat meg, az életenergia és a kezdeményezőkészség hiánya formájában, de a bőség hiányaként is. Megjelenik a bizonytalanság érzése, az ember áldozatnak tekinti magát, akinek az életét és jólétét állandóan fenyegetik és a meztelen túlélésért küzd. Fizikai testünk szintjén ennek a csakrának az energia-egyensúlytalansága a végbél, a lábak, a mellékvesék és a gerinc farkával kapcsolatos egészségügyi problémákon keresztül jelentkezhet. Ilyenkor a legtöbbet a pirosas színű kristályok tudnak segíteni, főleg a jáspis. A kristályt előtte beprogramozzuk, s az első csakrára helyezzük.
– Nohát, nekem pont ilyen kell!
– Ajánlatos az első négy csakrát megerősíteni, vagyis egyszerre erősíteni őket, ha erre utaló jeleket találunk a horoszkópban. A második csakrát a Vénusz bolygóval hozzuk kapcsolatba, a jeggyel, amelyben a Vénuszunk van a születési horoszkópban, a bolygókkal, melyek a Bika és a Mérleg jegyében van, s a második és hetedik ház uralkodóival és bolygókkal, melyek e házakban vannak. A második csakra az élvezetekről szól, melyeket vagy nélkülözünk, vagy túlságosan hajszolunk, ha e csakrával baj van. A nemi szervek, a vese egészsége is ide tartozik, a függőségek is. A narancssárga színű kövek segítenek, ha itt probléma van.
A harmadik csakra a Nappal van összefüggésben, az Oroszlán jegyével és az ötödik horoszkópházzal. A büszkeséggel, a sikerrel, az önbizalommal függ össze, de ide tartozik a harag, a gyűlölet, az arrogancia, az akarat, az önkontroll. Kihat a májra és az emésztőrendszerre is. A sárga színű kristályok segítenek e téren.
A negyedik csakra a legfontosabb, ezen mindig dolgozni kell, ha valahol probléma van. A Holddal van összefüggésben, s ez a szívcsakrához tartozik. A Hold rossz helyzete, rossz bolygók a Rák jegyében vagy a negyedik házban diszbalanszot alkotnak. Ezeknél a személyeknél sokszor hiányzik a tolerancia, nem tudnak megbocsátani sem másoknak, sem önmaguknak, egocentrikusak, esetleg szívtelenek. Lelkükben mélyen ott lakozik a félelem, a keserűség, az üresség, szomorúság, céltalanság. Leküzdhetetlen haragot éreznek, ezért veszekedősek, kiabálnak, hisztériáznak, s mindent kontrollálni szeretnének. Sajnos ez a viselkedés bumerángként visszaüt reájuk, betegség vagy életcsapások formájában. Szívproblémák jelentkezhetnek, sokszor komoly betegségek, tumor, családi tragédiák. Ám a másik véglet sem jó, mert egyes helyzetekben ezek a személyek túlságosan törődnek másokkal, hanyagolva saját magukat, szinte függőségi viszonyt alakítva ki, mások életét élik, nem a sajátjukat, azokat irányítják, kontrollálják, magukat pedig sokszor tudat alatt büntetik. A szívcsakra harmonizálásában, vagyis e problémák jelentős csökkentésében segíthet a rózsakvarc, a holdkő, az aventurin, a smaragd, a zöld és rózsaszín kövek.
Tehát amikor néhány hónapig használta a köveket, akkor léphetünk csak tovább, ha akar, vagy szükség van rá, az ötödik csakrához (melyet a Merkúr ural), a hatodikhoz (melyet a Jupiter ural) s a hetedikhez, melyhez a Szaturnusz tartozik. Amikor ezekkel is dolgozik pár hónapig, akkor a felsőbb csakrákkal is lehet dolgozni. Ám ahogy említettem, az első négy csakra a legfontosabb, s ha problémás a Mars, Vénusz, Nap vagy Hold helyzete a horoszkópjában, akkor ajánlatos minél előbb lépni, mert sok problémát gyöngíthetünk, sőt elkerülhetünk egyeseket.
– Kérem az első négy csakrára a beprogramozott kristályokat!