2024. április 25., csütörtök

Élménydús kalandozás a lapkiadóházban

Vendégül láttuk a Pitypang óvodába járó kicsiket

Lapkiadóházunk szerda délelőtt vendégül látta az újvidéki Pitypang óvodába járó gyerekeket. Két csoport érkezett kísérőikkel, egy tizenöt és egy tizenkét gyermekből álló csapat, kiadóházunkban szétszéledve igyekeztek magukba szívni a lapkészítés és a lapkiadás érdekességeit.

Erdei Violetta, a látogatást megálmodó és megszervező óvó néni elmondta, hogy a kiadóházunkban dolgozó Pajzer Csaba kislánya az óvoda Cinege csoportjába jár, így kollégánk és az óvónő közösen elhatározták, hogy az összes gyereknek egy élménydús, feledhetetlen kalandot ajándékoznak. A nyomdai látogatás valóban lenyűgözte a kicsiket.

Így készül a Magyar Szó (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Így készül a Magyar Szó (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

– A Cinege óvodáscsoportba járó kicsikhez tematikus projekt keretében a különböző foglalkozásokat igyekszünk közelebb hozni, bemutatni nekik azokat. Ennek érdekében látogattuk meg a Forum nyomdát, a gyerekek láthatták, hogy ott ki mivel foglalkozik, ki mit csinál. Rendszeres előfizetői vagyunk a Mézeskalács gyermekújságnak, ha már a kiadóházban jártunk, egyúttal megnéztük azt is, hogyan készül ez a kiadvány – mesélte a óvó néni.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A kicsik tehát a szerkesztőségben is jártak, ahol láthatták, hogyan készül az újság, azaz a Mézeskalács.

– Nagyon tetszett nekik a kirándulás, egy alkalmi műhelymunka keretében Krizsán Szilvia művésznő, a Klotyókémek című könyv szerzője beszélt nekik a műhelytitkokról. Rövid foglalkozáson vehettek részt Török Erna vezetésével is, ő a Mézeskalácsról mesélt nekik. Játszottunk, beszélgettünk, ha ismét adódik alkalom hasonló látogatásra, egész biztosan kihasználjuk – ígérte Erdei Violetta óvónő.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A kicsiket a szerdai látogatásra elkísérte Fehér Szilvia és Lukács Fodor Valéria óvónő is, mindketten a Pitypang óvodában foglalkoznak a gyerekekkel.