2024. április 24., szerda
MAGYARCSERNYE

A biztonságosabb közlekedésért

Magyarcsernyén a községháza dísztermében tegnap átadták a biztonsági gyermeküléseket és a bicikliüléseket azoknak a családoknak, akik sikeresen szerepeltek az önkormányzat közlekedésbiztonsági felhívásán.

– Szeretném, ha azok sem csüggednének most, akik bármi miatt lemaradtak erről a körről, mert lesz még lehetőségük pályázni. Más jellegű segítséget is szeretnénk nyújtani a családoknak, több meglepetéssel is készülünk – mondta Vladimir Brakus, Magyarcsernye polgármestere.
A megjelenteknek a gyerekülések kiosztása előtt lehetőségük volt meghallgatni egy előadást Miért fontos szabály a biztonsági gyermekülések használata az autóban? címmel Marina Spasić, a közlekedésboztonsági ügynökség munkatársának tolmácsolásában, aki be is mutatta ezeknek az üléseknek a szabályos bekötési módját. Előadását néhány elrettentő baleseti képpel zárta, melyekben az autósüléseknek köszönhetően, a szabályosan bekötött gyermekek karcolás nélkül megúszták a szerencsétlenségeket.

Az autósülésekre egyébként negyven család jelentkezhetett volna, de csak huszonhatan éltek a lehetőséggel, és közülük is csak huszonöten tettek eleget minden pályázati feltételnek. A bicikliülésekre nagyon nagy volt az érdeklődés, ötvenegy család jelentkezett, közülük két család beadványa nem felelt meg minden követelménynek, az önkormányzatnak azonban csak huszonegy ülésre volt kerete, így azoknak a beadványait, akik minden feltételnek megfeleltek, a pályázati anyag beadásának időpontja alapján rangsorolták.

A szülőknek természetesen nagy segítséget jelent ez a két támogatás. Burai Veronka magyarcsernyei édesanya elmondta, hogy ő először pályázott az önkormányzatnál, és nagyon örült, hogy jóváhagyták a gyermeke számára a bicikliülést.

– A nagyobbik lányom már kerékpározik, de a kisfiamat még vinnem kell, bárhova is megyünk, így ez nagyon nagy segítség a családunknak, ha pedig a pénzügyi oldalát nézzük, hogy egy ilyen új bicikliülés újan hat- vagy hétezer dinárba kerül, akkor is nagy segítség – hangsúlyozta az édesanya.