2024. április 24., szerda

Elismerés Jánoshalma polgármesterének

Szenttamáson átadták az idei Októberi Díjakat

Koszorúzással, az Októberi Díj átadásával és ünnepi programmal emlékeztek Szenttamáson a város fölszabadulásának napjára, október 19-ére. Egy nappal korábban a Szenttamási Atlétikai Klub, a Vöröskereszt és a Szenttamási Sport- és Üdültetési Központ közös szervezésében a Zmaj utcában megtartották a már hagyományosnak számító utcai futóversenyt, amelyen a község általános iskoláinak diákjai vettek részt.

A Szabadság téren lévő emlékműnél szerdán délelőtt az önkormányzat, Jánoshalma város önkormányzata, a Harcosok Szövetségének helyi szervezete, a Katonai hadirokkantak szenttamási szervezete, a Hrabri borci háborús veteránok egyesülete, valamint a politikai pártok képviselői koszorúztak. A községháza dísztermében a községi képviselő-testület ünnepi ülésén a képviselők mellett a politikai közélet, a helyi intézmények és vállalatok képviselőit, továbbá Szenttamás testvérvárosának, Jánoshalma képviselőit is meghívták, az Októberi Díj és Szenttamás Díszpolgára elismerések mellett kiosztották a Köszönőleveleket is.

Az idei évben Szenttamás község Októberi Díját Svetozar Kaćanski-Batuka nyugalmazott rajztanár kapta. Mint elhangzott, az Októberi Díj olyan községi jutalom, amely a legértékesebb kitüntetést jelenti a tudományban, kultúrában, képzőművészetben, oktatásban, az egészségügyben, testnevelésben, sportban, újságírásban, gyártási munkában vagy más, a gazdasági és társadalmi élet tekintetében fontos területen elért eredményekért.

A községi díjak és elismerések odaítélését végző bizottság döntése alapján Szenttamás község díszpolgára címet a 21 éve folyamatos testvérvárosi kapcsolat ápolásáért Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármesterének ítélték oda.

A példamutató eredményekért és a munkában elért sikerek elismeréséért, a vállalkozásokért, a humánus tettekért, a kimutatott bátorságért, valamint az emberélet és az anyagi javak megmentéséért hozott áldozatért a bizottság az idén tíz köszönőlevelet ítélt oda. Humanitárius tevékenységért Köszönőlevelet kapott Tóth István András, Szögi Tibor, Radoslav Došlov, Rajda Ferenc, Radoslav Vukčević és Vlada Branković többszörös önkéntes véradó. Branko Debeljačkit eddigi jótékonysági és humanitárius munkájáért kapott elismerést, Grozdana Pecarski, az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény egykori dolgozója az óvodákért tett eddigi munkája alapján érdemelte ki a díjat, Dušan Srdanov maratonfutót az eddig elért kiváló eredményekért, és Sava Radonić a munkában elért eddigi sikerekért kapott Köszönőlevelet.