2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Falcao pontlopása a régi otthontól

Közel járt a győzelemhez, ezzel pedig a Barcelona – legalábbis ideiglenes – beéréséhez a tabellán az Atlético Madrid. Diego Simeone együttese a Rayo Vallecanóval mérte össze erejét a Metropolitanóban, és a Griezmann labdájára érkező Morata gólja (20.) révén az utolsó pillanatokig zsebében érezhette a három pontot. A 89. percben azonban Gimenez tizenhatosbeli kezezése miatt, videózást követően, Villanueva játékvezető tizenegyest ítélt meg a vendégeknek, akiknek soraiból az egykori Atléti-gólvágó kolumbiai veterán, Falcao állt oda a labdához, és nem hibázott (90+2.).

A Sevilla és a Valencia – szebb időkben derbinek számító – összecsapásán nem született győztes, bár az andalúzoknak a harmatgyenge szezonrajt után az is siker, hogy sorozatban harmadszor hagyták el ponttal a gyepet, és már stabilan a középmezőnyben tartózkodnak. Az Athletic Bilbao eközben a Getafe vendégeként puskázta el a lehetőséget, hogy megerősítse helyét az élmezőnyben.

A Premier League-ben kedd este a közép- és kiscsapatoké a volt a főszerep, a hosszú idő után ligaújonc Nottingham nagy védekezéssel pontot mentett a Brightonnál, míg a Crystal Palace a Wolves félidei vezetését megfordítva győzött, és utóbbi három meccsén hét pontot számlál.

Angol bajnokság, a 12. fordulóban: Brighton–Nottingham 0:0, Crystal Palace–Wolverhampton 2:1. Az élcsoport: Arsenal 27, Manchester City és Tottenham 23 pont stb. Magyar kupa, 1/16: Nyíregyháza–Vasas 1:2, Győr–Kecskemét 1:0. Német kupa, 1/16: Lübeck–Mainz 0:3, Mannheim–Nürnberg 0:1, Leipzig–Hamburg 4:0, Stuttgarter Kickers–Frankfurt 0:2, Darmstadt–Borussia (M) 2:1, Braunschweig–Wolfsburg 1:2, Elversberg–Bochum 0:1, Hoffenheim–Schalke 5:1. Olasz kupa, 1/16: Genoa–SPAL 1:0, Torino–Cittadella 4:0. Spanyol bajnokság, a 10. fordulóban: Sevilla–Valencia 1:1, Getafe–Athletic Bilbao 2:2, Atlético Madrid–Rayo Vallecano 1:1. Az élcsoport: Real Madrid (–1) 25, Barcelona (–1) 22, Atlético Madrid 20 pont stb.