2024. április 24., szerda
KREATÍV PERCEK

Háztartási helyiség pozitívumai – mosókonyhát az otthonunkba!

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

A megnevezés még ma is szokatlanul hangzik, ám ha jobban belegondolunk, igencsak praktikus egy jól megtervezett mosókonyha az otthonunkban. Kár a mosógéppel és szárítógéppel terhelni a fürdőszobánkat, ha annak lehetne máshol is helye, és ott akkora helyet is kaphatunk ott, hogy a ruhákat hajtogatni és vasalni is lehet, akkor már tényleg nyert ügyünk van, hiszen az összes munkafolyamat egy helyen zajlik, és ha kell, rá is csukhatjuk az ajtót, nem kell az egész lakásban rumliznunk a tiszta ruhák miatt.
Természetesen mindig a legnagyobb kérdés, hogy honnan vegyük el ehhez a kellő helyet. Erre a válasz, hogy át kell nézni az adott lakást, és ahhoz mérten dönteni.
Az alábbi házban, ahol a teljes ház átalakításra került, és az új konyha új helyiségbe költözött, egy egyterű nappali-konyha-étkezőt hoztak létre, itt volt alkalmas hely a régi konyha helyén a mosókonyha kialakítására. Ebben a helyiségben már bevezették a vizet, és a szennyvíz elvezetését is megoldották, bár mindezeket új szerelékkel láttuk el, ennek köszönhetően itt kényelmes volt ennek a helyiségnek a kialakítása. A mosógép és a szárítógép egymás mellé került, egy mosogatótálca is elfért a beépítés alkalmával. Ennél a konkrét esetnél egy kisebb konyharészt is beépítettünk, arra az esetre, ha nagyobb füstöléssel járó ebéd készülne, és a fő konyhát nem szeretnék erre a célra használni, akkor ez a kisebb helyiség erre a célra is alkalmas lehet.

A mosókonyhához a régi konyha bútorait használták fel, és ezeket alakították át az új funkciók miatt. A végeredmény tökéletesen praktikus lett. Ebben a helyiségben kapott helyet a porszívó, a létra, a seprű is, és mindazok a tárgyak, amelyeket nem szívesen hagyunk elöl a mindennapok során, de gyakran használjuk őket.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.