2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Farkasok nem tágítanak

A Serie A sereghajtójához, a Sampdoriához utazott a Roma együttese az olasz bajnoki forduló hétfő esti programja keretében. Már a 9. percben előnybe kerültek a Farkasok, amikor Ferrari tizenhatosbeli kezezése miatt – videózás után – tizenegyest ítélt meg Di Bello játékvezető, amit Pellegrini értékesített. A meccs hátralévő részében a Samp tisztes helytállást mutatott, és néhány veszélyes akciót is vezetett, de egyenlíteni nem tudott, így maradt az utolsó helyen, míg a fővárosiak lőtávolon belül maradtak az éllovas Napolihoz képest.

A spanyol bajnokságban továbbra is a Villarreal a legjobb védelmű csapat. A Sárga Tengeralattjáró 9 forduló alatt mindössze háromszor kapitulált, legutóbb Danjuma duplájával az Osasunát verte, de a döntetlenek és a minimális vereségek miatt csak a középmezőnyben foglal helyet.

Olasz bajnokság, a 10. fordulóban: Sampdoria–Roma 0:1, Lecce–Fiorentina 1:1. Az élcsoport: Napoli 26, Atalanta 24, Milan 23, Roma 22 pont stb. Spanyol bajnokság, a 9. fordulóban: Villarreal–Osasuna 2:0. Az élcsoport: Real Madrid 25, Barcelona 22, Atlético Madrid, Betis és Real Sociedad 19 pont stb.