2024. április 25., csütörtök

Videojátékok fesztiválja

Az Újvidéki Vásár péntektől vasárnapig az első szerbiai gaming fesztivál helyszíne lesz, az elképzelést Vibe Factory elnevezés alatt valósítják meg.

A rendezvény az első, a legnagyobb és egyben a legattraktívabb gaming fesztivál Szerbiában, világszínvonalú szervezés jellemzi. Az eseményre a gaming, a YouTube, a videojátékok, a játéktervezés szerelmeseit várják. A fesztivál három napja alatt a látogatóknak lehetőségük lesz a szóban forgó iparágazat újdonságaival megismerkedni, emellett a munkavállalásról, valamint az ágazat által nyújtott egyéb lehetőségekről is tájékozódhatnak. A gaming platform talán a legjobban fizetett rész az IT- szektoron belül.

Olga Ješić, a Vibe Factory fesztivál igazgatója elmondta, hogy az eseményen a virtuális utazások, a digitális lehetőségek és alkalmazások népszerűsítése által a látogatók jobban megismerkedhetnek ezzel a viszonylag új világgal, amelyről a legtöbben még mindig keveset tudnak.

– A számos panelbeszélgetés során szó esik majd ezen ágazatnak az oktatási rendszerbe és az állami intézményekbe való bekapcsolódásáról, de ugyanakkor a videojátékokhoz való felelősségteljes és ellenőrzött hozzáférésről is – jelentette be Ješić.

Elmondása szerint a társadalmi felelősségvállalás és a gaming iparágazat termékeinek felelősségteljes használata a fesztivál alapirányát képezi. Hozzátette, hogy az esemény vendégein és résztvevőin keresztül egyensúlyba lehet hozni a gaminget mint szórakozási lehetőséget az ifjúság fejlődésével, azaz kiemelhetők a szórakozás melletti hasznos tényezőit is.

A fesztivál látogatóinak lehetőségük lesz részt venni gaming bajnokságon, versenyezhetnek majd a világ hat jelenleg legnépszerűbb videojátékában. Emellett videofelvételeket készíthetnek, kihívásokban vehetnek részt a youtuberekkel együtt, kedvenc hőseik jelmezeibe öltözhetnek, de robotikai műhelymunkákon is részt vehetnek. Értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak a szerencsésebbek.

Az esemény mindhárom napján 9 és 20 óra között várják a programok résztvevőit. A napi, a háromnapos és a családi jegyek már megvásárolhatóak a Gigstix jegyértékesítő rendszerén keresztül.