2024. április 20., szombat

Almaadomány a népkonyhának

A szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából a Vöröskereszt Futaki úti Népkonyháján almacsomagokat osztottak a rászorulóknak.

Dr. Bratoljub Brkljača, a Vöröskereszt újvidéki szervezetének az elnöke ez alkalommal kijelentette, nagyon szép példát mutatott a Rotary klub, amelynek tagjai almacsomagokat adományoztak a Vöröskereszt újvidéki szervezetének. A társadalmilag felelős, szolidáris akciónak köszönhetően a népkonyha 600 rászorulónak osztotta szét az almacsomagokat.

A Vöröskereszt újvidéki szervezetének keretében működő népkonyha 5 kilós almacsomagokat osztott a rászorulóknak (Fotó: Ótos András felvétele)

A Vöröskereszt újvidéki szervezetének keretében működő népkonyha 5 kilós almacsomagokat osztott a rászorulóknak (Fotó: Ótos András felvétele)

– Ez igazán nagyon szép, szolidáris, humánus tett, a Rotary klub ezzel mindenkinek példát mutatott, hogyan kell segíteni a rászoruló embereken. Ha valaki szívből ad valamit, akkor annak különleges értéke van. A drágulásoktól függetlenül, mi képesek vagyunk ezekben a nehéz időkben is segíteni az embereken. Az újvidéki önkormányzatnak, valamint a folyamatosan érkező donációknak köszönhetően mindig van mit adni a szegény sorsú embereknek – mondta Brkljača, aki már 30 éve a Vöröskereszt önkéntese. Hozzátette: egyre kevesebben szorulnak a népkonyha szolgáltatásaira, és abban reménykedik, hogy ez a tendencia a jövőben is folytatódik. Bejelentette, hogy a jövő héten a Hercegovinai Szerbek Egyesülete önkéntes véradást tart, majd felhívást intézett a polgárokhoz, hogy minél többen jelentkezzenek.

– A Rotary klub, a Vöröskereszt újvidéki szervezetével karöltve 2010 óta minden évben három tonna almát biztosít a rászorulóknak, amelyeket 5 kilós csomagolásban kapnak kézhez – emlékeztetett Nemanja Dimitrić, az újvidéki Rotary klub elnöke. Hozzátette: így szeretnének azokon segíteni, akik valóban sokat nélkülöznek – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

Branislava Vujanović, a népkonyha egyik igénylője elmondta, szociális segélyen él, ezért nagy szüksége van mindenféle adományra, és nagyon sokat jelent neki ez a segítség is.

Nyitókép: A Vöröskereszt újvidéki szervezetének keretében működő népkonyha 5 kilós almacsomagokat osztott a rászorulóknak (Fotó: Ótos András felvétele)