2024. április 26., péntek

Az újvidéki turisztikai kiállításra készülnek

Ada önkormányzata 6 millió dinárral támogatta a szálláshelyek fejlesztését

A helyi turizmus fejlesztése érdekében Ada község önkormányzata nemcsak a wellnessközpontra fordított jelentős összeget, hanem legutóbb pályázatot írt ki a turisztikai szálláshelyek kialakítására és fejlesztésére – mondta Bilicki Zoltán adai polgármester az Urban House vendégház újabb szobáinak avatóünnepségén Adán.

– Ada község önkormányzata annak érdekében hirdette meg a pályázatot, hogy a több napra községünkbe látogató vendégek színvonalas szálláshelyeken tudjanak megszállni. Összesen 6 millió dinárt volt a keretösszeg, amelyet tíz nyertes pályázat között osztottunk ki. Már az előző években is írtunk ki hasonló pályázatokat, amelyeket mindaddig folytatunk, amíg nem látjuk úgy, hogy a szálláshelyeket illetően elértük a megfelelő ágyszámot. Ez tehát a jövőben is prioritásként fogjuk kezelni – nyilatkozta Bilicki Zoltán.

Az adai önkormányzat vezetője szerint van jövője a helyi turizmusnak, amely tovább öregbítheti Ada község hírnevét, valamint lehetőséget jelent helyi lakosoknak a boldogulásra. Elmondta, hogy a turizmus fejlesztése érdekében a helyi önkormányzat pályázatokon keresztül igyekszik támogatni az ötleteket és elképzeléseket, illetve azokat a személyeket, akik szeretnének beruházni az ágazatban.

– A helyi önkormányzatnak nincsen mindenre pénze, viszont azzal, hogy pályázatokkal ösztönözzük a magánszférát a beruházásra, közös erővel és közös befektetéssel elérhetjük, hogy néhány éven belül a községünk turisztikai kínálata egy kerek egészet alkosson. A vadászturizmus már régen jelen van községünkben, de ezt is magasabb színvonalra lehet emelni minőségi szálláshelyekkel, illetve a sportturizmusban látunk még nagy lehetőséget. Ennek érdekében épült meg Adán a rekreációs központban az atlétikapálya is. Már december közepére helyet foglalt egy atlétikaklub, amely egyhetes edzőtábort tart a községünkben. Emellett rövid időn belül megépül egy kosárlabdapálya is az adai rekreációs központban, hogy minden sportklub számára megfelelő felkészülési lehetőségeket nyújtsunk. Ada község önkormányzata november közepén részt vesz Újvidéken a turisztikai kiállításon is. Lesz saját standunk, de közösen fogunk megjelenni a gazdasági és turisztikai titkársággal annak a kétszáz négyzetméteres standján. Ezt a lehetőséget arra szeretnénk kihasználni, hogy a wellnessközpont és az Adica üdültetési közvállalat szolgáltatásain kívül bemutassuk az összes többi községi vendéglátóipari egység és szálláshely kínálatát – jelentette be Bilicki Zoltán. @sz = csin